Ti minden esetben pontosabban szituációban tudtok nemet mondani?
Lehet gyakorolni ezt is, hogy a hasonló helyzetekben gondolkodj el egy pillanatra és ha nem akarsz valamit akkor nemet tudj mondani. Sajnos gyerekként nagyon belénk nevelik, hogy kedvesnek, szófogadónak kell lenni.
Pl. reflex-szerűen kinyújtjuk a kezünket, ha valamit felénk nyújtanak, mintha automatikusan át akarnánk venni. Erről én le tudtam magam szoktatni, szórólapozóknak esélyük sincs :)
Egy ilyen "erőszakos" helyzetben már stressz is van, ez tény, de én pont emiatt tudok nemet mondani. Ha valaki megszólít az utcán, hogy van-e cigim, pénzem, stb... próbálom minél előbb otthagyni. Van, hogy még azt a bizonyos nemet sem nyögöm ki, csak tovább megyek. Egy vadidegent lazábban ott hagyok.
Én ilyenkor arra gondolok, ígyse-úgyse adok neki semmit, akkor meg minek hallgassam, hogy magyaráz tovább. Próbáld meg Te is csak simán otthagyni, gondolj arra, hogy mindenképp nemet mondasz, akkor meg minek húznád a dolgot.
Talán amiatt nem megy Neked a dolog, mert nem akarod megbántani az illetőt, esetleg sajnálod is, ha pl. hajléktalan.. Ha így van, gondolj arra, hogy ő nem sajnál Téged, mondd, hogy nem érsz rá és menj tovább, ne is várd meg, mit reagál. Nincs Veled gond, érzelmesebb típus lehetsz, ami még mindig jobb, mintha felrúgnád és kiröhögnéd az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!