Tudnátok erre mondani/tanácsolni valamit? Ti mit csinálnátok?
10 évesen a szüleim külföldre hoztak, aztmondtàk hogy minden tök jo lesz...azota 6 év telt el, àllati nehéz volt de mostanra nagyon elegem lett ebböl az egészböl ha haza megyek ott sem jobb akàrhol akàrmit csinàlok mindig egyedül érzem magam egyedül az àllatokkal tudom magam jol érezni de mivel vàrosban lakunk nem engedhetjük meg hogy lovagolni jàrjak, pedig nagyon hiànyzik hogy ùjra jàrhassak, mostmàr a tanulàssal is nehézdégeim vannak edig még ùgy ahogy ment de ezt a tanévet màris rosszul kezdtem, most lesz a felvételi és félek hogy rosszul fog sikerülni ùgyérzem megfulladok itt,nincsennek rendes baràtaim akikkkel rendesen beszélhetnék a szüleimnek pedig hiàba beszélek ilyenekröl nem tudnak mit csinàlni,elegem van az életemböl és belölük is!Elb*sztàk az egész fiatalkoromat az otthoni baràtaim közül szinte mindenki elfelejtett màr itt pedig nincsennek olyanok amilyenek otthon voltak,sose jàrtam bulizni és sose csinàlhattam azt amit a korombeli fiatalok csinàlnak.Sosem voltam "kitünö" tanulo a nyelv miatt,pedig otthon jol tanultam.Az egyetlen dolog amihez értek az a lovak és a kutyàk késöbb is àllatokkal szeretnék foglalkozni de mivel nem jàrhatok lovardàba max a szünetkbe félek hogy ezt a "tehetséget" is el fogom vesziteni.
Ti mit csinàlnàtok a helyemben??
16/L
Légyszi kiméljetek a hülye megjegyzésektöl!
Én a helyedben örülnék. Komolyan.
Javíts ki, ha tévednék, de gondolom nem Ruandába vittek a szüleid, úgyhogy nem hiszem, hogy "rosszabb" az az ország, mint Mo.
Gyanítom, hogy jobbak a lehetőségek (minden téren) mint itthon. Azt is sejtem, hogy ha csak pultosként fogsz is elhelyezkedni, 3x annyit fogsz érte hazavinni, mint itthon egy gyomorfekélyes diplomás. És arra is mernék fogadni, hogy ha esetleg munkanélküli leszel, a segélyből nem a havi rezsi felét tudod majd kifizetni és éhenhalsz. Persze, tudom, 16 évesen ez még nem szempont, de hidd el, a szüleid ezekre is gondoltak, amikor kiköltöztetek. (De ha mégsem, na bumm, majd hazaköltözöl.)
Nem hiszem, hogy elb@szták a fiatalkorodat. Annak van elb@szva pl. aki korgó gyomorral fekszik le minden este a putriban egy-két agresszív alkoholista szülő társaságában. Nem kevés ilyen van.
Buli? 16 évesen? Ne viccelj. A legnagyobb határozottsággal állítom, hogy nem maradsz le semmiről. Pontosabban de, mégis lemaradsz, az életed egy olyan "részéről" amit mondjuk 30 évesen halálosan szégyellnél. (Én sem buliztam 16 évesen, pedig szerettem volna. 18-19 voltam amikor elkezdtem bulizni, és jó volt, nem mondom hogy nem, de utólag azt mondom, hogy nem baj, hogy "későn" kezdtem.
Ha lesz gyerekem, biztos, hogy én sem fogom elengedni 16 évesen az éjszakába. És gondolj bele te is a szüleid helyzetébe. Alkohol, drog, nemi erőszak, egyéjszakás kalandok, kirabolnak, beléd kötnek, verekedés.. esetleg emberrablás, szervkereskedelem... még ha te nem is iszol, bizony jó eséllyel ki vagy szolgáltatva az éjszakában. Látom, hogy a "férfiak" hogy viselkednek a lányokkal.. és egy 16 éves nem tudja kezelni ezeket a szituációkat, elpirul, bazsalyog, szégyenlősködik, esetleg pipa lesz, kiabál, de az csak olaj a tűzre. Mennek utána, nem szállnak le róla, zaklatják.. esetleg tesznek valamit az italába, filmszakadás.. nagyon veszélyes tud lenni. Akár önhibádon kívül is olyan szituációba kerülhetsz, amiből nem jössz ki jól. Ráérsz ezzel még pár évet, addig is tapasztaltabb, bölcsebb leszel. (arról nem is beszélve, hogy a legtöbb 16 éves, aki elmegy bulizni, már éjfél előtt részegen tántorogva jár, és két smárolás közt a sarokban rókázik és azt sem tudja milyen rendezvényen van...na ezért aztán érdemes. Na de tisztelet a kivételnek.)
Az, hogy a többieket elengedik (igen, mindig vannak ilyen szülők, sajnos egyre többen) nem jelenti azt, hogy az a jó, a követendő példa. Azok a szülők - Isten tudja miért - nem féltik (eléggé) a gyereküket. Csak általában ők azok, akik aztán a nőgyógyászaton ülnek esemény utáni fogamzásgátlóért, esetleg a toxikológián kezdik a napot, rosszabb esetben a rendőrségen...
És most tényleg nem arról beszélek, hogy jaj milyen felelőtlenek a 16 évesek, juj hogy viselkednek, stb. hanem arról, hogy ők vannak a legjobban kiszolgáltatva, ha éjszaka szórakozni mennek, és önhibájukon kívül is könnyen célpontokká válnak, bajba keveredhetnek.
És amíg nem vagy 18, addig a szüleid felelnek érted... Utána is aggódni fognak érted, esetleg nem is alszanak addig, amíg haza nem érsz...de akkor már biztosan el fognak engedni. De addig is, hadd tegyenek meg mindent a biztonságodért, amit jónak látnak, amíg még "megmondhatják" mit tegyél... :)
Barátok... Ha elfelejtettek, nem is voltak azok. Nekem a gyermekkori barátaim egy kalap szamócát sem érnek, amikor kialakul az ember "igazi, végleges, befolyásoktól mentes" személyisége, majd az akkor szerzett barátok érnek sokat, legalábbis az én tapasztalataim szerint.
28/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!