Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-os lehetek?

Borderline-os lehetek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok.Eléggé rossz családi körülmények(nemfoglalkozó apa,elhúnyt anya)nagyon gyakoriak a hanfulatingadozásaim,Nem tudom írányítani az érzéseimet,ha dükjitörésem van,akkor a padlóhoz verem magam vagy tépem a hajam.Szinte mindig a konfliktust kersem mindenkivel és élvezem.Rettenetesen tudok ragaszkodni egy szerelemhez.Szinte mindig az érzéseim irányítanak,hiába tudja az agyam h mit kellene tennem.Próbáltam már öngyilkos is lenni.Rengetegszer érzem h engem senki sem ért meg,h jelentéktelen vaaagyok.Eddig csak egy kapcsolatom volt de azt is megutáltattam magammal.Szinte állandó megfelelési kényszerem van(márkás ruhák,állandó tisztaság,legdivatosabb minden)Úgy érzem h soha nem leszek elég jó senkinek.És az a legrosszabb h "tiszta" állapotban tudom milyen voltam,de aztán jön valami és megint olyan leszek.Ráadásul sokszor érzek késztetést arra h rázzam a fejem.Segítsetek!!!!!!Mert megőrülök,már nem bírom tovább:(:(:(Mit csináljak h megváltozzak????
2009. aug. 16. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt, hogy borderlines vagy, elég elhamarkodott lenne így kijelenteni. még a pszichiáterek is csak hosszas vizsgálat, beszélgetés után állapítják meg ezt a diagnózist valakiről. összegezve azok alapján, amiket leírtál sajnos valóban nagyon komoly problémáid vannak, amik túl komolyak és összetettek ahhoz, hogy ezeket egyedül megoldd és kimássz belőlük. ehhez jön még egy jó adag önértékelési zavar és megfelelési kényszer. gondold végig azt, hogy miért kéne, hogy mindenkinek megfelelj? az a lényeg, hogy magadnak legyél jó, úgy ahogy vagy. persze sorolhatnám még itt a végtelenségig, de sajnos nem vagyok pszichológus (bár nagyon érdekel, hobbiszinten gyakran bújom a szakirodalmat). el kéne menned egy megbízható szakemberhez, aki foglalkozik veled és segít megoldani a problémáidat. vedd kezedbe minél előbb a dolgot és nem azt mondom, hogy holnaputánra, de fokozatosan rá fogsz találni a kiegyensúlyozott önmagadra és végre elégedett leszel.
2009. aug. 17. 00:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Szija. Dobj privátba egy msn címet, szívesen beszélgetnék veled. Én biztos megértenélek, mert hasonló cipőben járok. Szóval, ha van kedved beszélni, írj.
2009. aug. 18. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:
írhatsz nekem is.
2009. aug. 25. 20:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha feljönnél msn-re, és beszélnénk, akkor tudnék véleményt alkotni.:)
2009. aug. 26. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!