Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon "finnyás" vagyok, mit...

Nagyon "finnyás" vagyok, mit tehetnék ezellen?

Figyelt kérdés
Igazából nem is válogatok, hanem csak simán nem szeretem az új ételeket. Ha finomak is, akkor is csak azért, mert nem így szoktam enni nem esik jól.. Pl nemrég ettem egy sós sütőtökös ételt, nagyon finom volt, de a rosszullét kerülgetett tőle, mert a sütőtök nekem édes. Légyszi ne gyertek azzal, hogy örüljek neki, hogy van mit ennem, és ha éheznék nem válogatnék, mert ez nem segít semmit. Van valaki itt hasonló problémával? Hogyan győztétek le?
2012. nov. 21. 12:48
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és néha a hússal is így vagyok.. Általában szeretem és ízlik, de néha elkap egy fura érzés, és onnantól kezdve kiérzem az "állatízt" az ételből, és rosszul leszek tőle. Tudom, hogy ez mind a fejemben van, pont ezért akarok túllépni rajta, mert így sokkal nehezebb életmódot váltani, hogy az új ételek nagy többségétől rosszul vagyok..
2012. nov. 21. 12:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Segíteni nem tudok, de láttam egy műsort (sorozatot) a Viasaton vagy a Discovery-n, ott csupa hasonló problémával küzdő embert mutogattak, csak ők súlyosabb esetek voltak, és csak néhány féle ételt ettek meg összesen.

Pl. valaki csak kenyeret, töltetlen kekszet és sült krumplit, semmi mást (a kenyérre semmit!), más valaki semmilyen zöldséget és gyümölcsöt nem, de egy falatot sem, semmilyen formában.

A műsorban pszichológus próbált segíteni nekik kideríteni az okát, mitől alakult ki (legtöbbnek gyerekkorában), és táplálkozási szakértő próbálta rávenni őket a kóstolásra és a változatosabb étkezésre. Legtöbbször totális kudarc volt.

Náluk nagy probléma az egyoldalú táplálkozás és emiatt a hiánybetegségek kialakulása. Ha te egyébként változatosan étkezel, csak nem szereted az újdonságot, szerintem ne foglalkozz a dologgal, edd azt, ami jól esik.

2012. nov. 21. 12:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyébként én meg pont fordítva vagyok: egyszerűen annyira unom már a "hagyományos" kajákat (pörkölt, rizs, rántott hús, felvágottak stb.), hogy attól megy el az étvágyam. Ezért egyre több reform alapanyagot próbálok ki, meg folyton keresem az új ízeket és fűszereket. (De nem kínai meg ilyen-olyan külföldi ízvilágot, hanem magyart, csak másképpen.)
2012. nov. 21. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:

szerintem azt értsd meg, hogy az összes kaja emészthető. és lebomlik sacc ugyanazzá a néhány alapvető összetevővé.

Innentől bármilyen ízzel kísérletezhetsz. Pl én úgy nőttem föl, hogy az ilyen zsíros dolgokat nem ettük és volt bennem egy undor e felé. És aztán láttam, hogy más milyen jóízűen eszi és akkor én is próbálkoztam. De nehéz volt, mert maga az állaga is furcsa, idegen volt nekem. Pl a tarjában sem szerettem korábban azokat a fehér dolgokat. Aztán amikor ez átszakadt valahogy a fejemben onnantól sokkal bátrabb lettem megenni furcsa dolgokat. beleharapni furcsa dolgokba és van ebben valami öröm.

2012. nov. 21. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!