Milyen jogszabaly vonatkozik a zart osztalyra valo
helyezesre?
Figyelt kérdés
Edesapamat zart osztalyra tettek, mert alkohol problemaja miatt, veszekedett az utca. A zart osztalyrol kiengedtek a nyilt reszlegre, de ujra visszaraktak a zart osztalyra, mert elkaptak, hogy a trafikban ivott egy felest. Szerintem inkabb elvonora kellene tenni!, ill. hogyan rakathatnam at apamat elvono reszlegre, a zart osztalyrol, hogy ne tömjek tele mindenfele gyogyszerrel?
A zárt oesztályon is kezelik, olyan nincs, hogy elvonó osztály. Az alkoholelvonáshoz (kezeléshez) hozzátartozik, hogy a zárt osztályon van az illetö, mer ott semmiképpen sem juthat alkoholhoz, és ki sem tud menni beszerezni.
Ha javul az állapota, akkor áttehetik a nyilt részlegre, de ha ott visszaesö, akkor továbbra is a zárt részen kell kezelniük.
Az nagy tévedés, hoyg ott mindenkit teletömnek gyógyszerekkel, nagyon sokan egyáltalán nem kapnak semmit, vagy csak egy valamit, a lényege ennek az elhelyezésnek csak az, hogy nem mozoghat szabadon.
2012. nov. 12. 20:40
2/8 anonim válasza:
Hát, ezt az is meghatározza, hol van helyileg, melyik kórházban mit írnak elő. Néhol teljesen leszedálják a betegeket, csak nyugtatózzák és még infúziót vagy májvédőt sem kapnak (holott ez szerintem alapból kellene). Valahol jobban odafigyelnek, megfelelőbb a gyógyszeres kezelés, és az akut részről egy idő után kikerülnek, kötetlenebb helyre, ahol további terápiás kezelésben részesül melynek időtartama több hónap. Ez a rehabilitációs forma lenne a legmegfelelőbb az alkoholbetegek számára, így édesapádat próbáld rábeszélni, hogy ilyen helyre menjen.
2012. nov. 12. 20:49
3/8 A kérdező kommentje:
Most olvastam egy jogszabalyban, hogy szemelyes korlatozasban addig korlatozhato barmely szemely, ameddig veszelyezteti a tarsait. Nos ennek ellenere 10 napig ott tartoottak,majd egyik nap athelyeztek a nyitott reszre ahonnan orvosa a csalad kiseretevel mar masnap hazaengedte de 11 oratol du.18 oraig!Visszakisertuk,minden rendben tortent!Masnap kikereckedtek a korhaz elotti trafokba,ahol egy korhazi dolgozo meglatta,hogy roviditalt fogyasztott!Megszondasztattak,majd azonnal elrendelte orvosa a zartosztalyra valo visszahelyezeset!Kerdeznem,hogy on szerint miert,hiszen senkihez nem szolt egy rossz szot sem!????Holnap valoszinu,hogy ugyveddel megyunk be es ha az orvosa azonnal nem ad irasos indoklast edesapam zart reszre valo helyezeserol,abban az esetben ertesitsuk a helyi rendorkapitanysagot es majd ok kivizsgaljak,hogy tortent e szabalysertes,estleg buncselekmeny???
2012. nov. 12. 21:12
4/8 anonim válasza:
mert közveszélyes részegen
2012. nov. 14. 10:47
5/8 anonim válasza:
Tulajdonképpen miért akarod megakadályozni, hogy kigyógyitsák az alkoholizmusból?
Nem értem az ilyen embereket, mint te, hogy a jogaira hivatkozik, ahelyett, hogy gondolkodna - ugyanis egy alkoholistát szép szóval, mindenféle kényszer nélkül nem lehet kikezelni.
Inkább beszélgetnél el az orvosával, hogy miért tartja szükségesnek ezt a megoldást, és akkor lehet, hogy kevesebbet akadékoskodnál.
2012. nov. 14. 16:07
6/8 A kérdező kommentje:
Többször beszeltünk az orvossal, aki nem nyujtott gyogykezelest.Egy agyi CT-t igert, de az sem törtent meg.Pontosan az alkoholizmusrol kell leszoknia, ami egy jo rehab intezetben törtenik, nem a zart osztalyon gyogyszerekkel teletömködve, hogy meg arra is raszokjon
2012. dec. 2. 12:37
7/8 anonim válasza:
ha közveszélyes részegen, akkor miért nem áll össze neked, hogy miért vitték be, miután ivott?
nekem irtad priviben, hogy nem közveszélyes részegen, mert az országban sok részeg ember van. az meg valahogy kimaradhatott neked, hogy nagyon sok erőszakos cselekményt alkoholos befolyásoltság alatt követnek el.
2013. jan. 3. 10:10
8/8 anonim válasza:
az elöző voltam, annyit még tehetsz, hogy a TASZ-nak írsz, ők ilyen esetekkel foglalkoznak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!