Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudok tenni ha gyógyszerfü...

Mit tudok tenni ha gyógyszerfüggő lettem? : /

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve szedem a Frontin-t (0.5mg) napi 1,5-2mg-ot. Az a helyzet, hogy ha nem szedek be ennyi, csak rosszabbúl vagyok tőle, de azt vettem észre még ezen kívül, hogy a memóriám megromlott és a figyelmemre is káros hatással van. Amit azt illeti, jobban ráfüggtem mint a dohányzásra.

Ha nem veszem be olyan erős szorongás, szívverés, izzadás jön rám, hogy szinte attól félek, hogy lenyelem a saját nyelvem, mert görcsbe van a torkom is tőle. Persze ha beveszem eltelik 10-15 perc és minden rendben van.

Viszont nem ez az egyetlen borzasztó dolog amit okoz. Az emberekkel való kapcsolat... Ha nem veszem be még a szobámból sem merek kimenni, így is éppenhogy, a barátaimmal mondhatni 90%ban megszakadt a kapcsolat, valószínű nem érzékelik mi történik velem, azt hiszik, hogy elhanyagolom őket, holott csak félek tőlük is. Mindentől. Rettegek, paranoiás lettem, azt hiszem, de nem vagyok benne biztos. Lassan ott tartok, hogy a saját anyámmal sem, nagymamámmal, senkivel nem beszélek. Most is egyhuzamban a szobám a wc és a konyhán kivül 5.ik napja nem voltam sehol. Nem tudom mit tegyek, kihez forduljak, az élettemmel is mi legyen. Most érkeztem el arra a pontra, hogy kilátástalan minden. Ha nem szedem, tényleg úgy érzem hogy itt a vég, ha szedem akkor meg "tiszta fejjel"...milyen ironikus.... belátom, hogy nem szedhetem tovább. Olyan ördögi körbe csöppentem, hogy el sem hiszem!! Valakinek okozott erős függést? Ha igen, hogyan kezelte? Le lehet állni? Kihez lehet fordulni? Mit lehet tenni?????? Segítsetek!!!!! :(

#Xanax #Frontin #Alprazolam #gyogyszerfüggőség
2012. nov. 12. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én most már tünetmentes vagyok, gyógyszer nélkül. Régebben nagyon el voltam keseredve, tettem fel ide is ezzel kapcsolatos kérdést, és egy rendkívül értelkes választ kaptam rá, amit most elküldök Neked.

"Tomi! két dolgot tehetsz.

egy: elmész dokihoz, aki felír neked valami bogyót. a bogyótól jobb lesz a kedved, meg persze beszélgettek is, és ha van egy kis szerencséd, akkor ezek a beszélgetések "jól esnek" majd neked. ha jó az orvos, akkor nem intézi el az ügyedet annyival, hogy ráállít valami kedélyjavítóra, amivel elvegetálsz, és amitől alapvetően ugyanolyan szánalmas, nyomorult és üres lesz az életed mint most. hanem odafigyel, tényleg foglalkozik veled, szép lassan lehoz a gyógyszerről, és akkor happy end.

nyilván érzékeled, hogy azért van egy-két pont ebben a forgatókönyvben, ahol félremehetnek a dolgok. és az biztos, hogy ez az egész elég költséges mulatság lesz.

a másik, hogy fogod magad, és elkezdesz ÉLNI! persze, szar az egész meg nincs kedved hozzá, de ez egy ilyen meccs: erőt kell venned magadon. valójában az elhatározás része a legnehezebb.

olyan ez mint - kicsiben - amikor kint retek idő van, vízszintesen esik az eső, hideg is van, de neked ki kell menned és el kell intézned valamit. akkor fogsz egy esernyőt, felveszel még egy pulcsit, és mész a dolgodra. ezután jó hazaérni.

a másik meg, hogy nincs arra szabály, hogy mit jelent az "élni". nem biztos, hogy jobb lesz attól, hogy ki mész a szabadba. nem mindenkinek szíve csücske a természet.

utálod az internet szolgáltatód?? olvasd át a szerződésedet, mérd le a sávszélességed, és ha tényleg nem adja azt a szolgáltató, amit vállalt, és amit te megfizetsz, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, beszélj velük. legrosszabb esetben panaszold be a szolgáltatót a fogyasztóvédőknél.

vedeled a kávét? kezdd el élvezni a kávéfogyasztást! olvass utána a kávézás kultúrájának, keresd fel a városban azokat a helyeket, ahol különleges kávékat ihatsz! próbálj meg magadnak szép kávékat készíteni reggelente, odafigyelve, igényesen! kezdj el gyűjteni egy high-end kávéfőzőre!

egy szóval ne akarj egyből 180 fokos fordulatot venni, dolgozz hozott anyagból, "élvezd" a rossz szokásaidat és hozd ki belőlük a maximumot!"

2012. nov. 12. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha beveszem a frontint, lelqssul a vilag es oltarira elvezem. Igenyesen kidolgozott 4K kozeli elmeny, lassan vetitve. Csak akkor tudom ertekelni a kulvilag szepsegeit ha beveszem. (Pl gyonyoru ahogy a szel jatszik egy levellel..) ilyenek..
2017. máj. 3. 13:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Azóta is szedem csak mostmár iszok is mellé mert nem elég a hatás és a doki nem ír fel annyit amennyi kellene. Rehabot meg nem bírnám ki. Öngyilkossági gondolataim vannak egyre sűrűbben. Érdekes volt visszaolvasnom mert ezt a kerdest 2012-ben tettem ki. 5év elteltével hová vezetett. Kib*szott Xanax. Tonkre tette a lelkivilagomat az idegrendszeremet mindent. Duhkitoreseim vannak a megvoasi tunetekrol meg ne is beszeljunk. Nekem egy atlagos nap hogy "nornalis" legyek az 10 szem. 5mg. Igy tart 1 doboz 2hétig sem. Kegyetlen. Nemtudom meddig bírom még...
2017. máj. 22. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudod elteltek evek..csak meg fuggobb lettel, es azota sokkal tobbet is szedsz! A baj akkor kezdodott, mikor emelted az adagodat..ezt tudni kell elkerulni. (Pl. egy hetig nem szeded, hogy ismet eleg legyen az adag..) lehetseges, mert en igy csinalom. A tuneteid, amik elvonas tunetei, eleg borzalmasak. Nalam is. De akkor is ki tudom hagyni az egy hetet. Persze ha tenyleg alig kapsz levegot, akkor egyet nyugodtan vegyel be..itt 0,25-re gondolok, es csak azert, hogy meglegyen a tudat hogy bevetted. Most, hogy 5mg-nel vagy, nem emelheted tovabb az evek soran, es latom is, hogy nem is akarod. En soha nem mentem 2 mg fole! En csak probalok segiteni, de eleg poen a helyzet, mivelhogy 16 eves "kislany" vagyok=rohadtul azt se kene tudnom, hogy mi az a frontin, a xanax, a rivotril...de tudom..es nem a netrol, hanem mindet probaltam. Most frontinozok. (Tegnap 1mg) kb igy. Sok sikert, remelem megfogadod a tanacsot, es akkor nem kell meg feljebb menni! Utoirat: adagcsokkenteshez is ugyanezt a modszert hasznaltam, atkozottul durva elvonasa volt, kerdest is kiirtam miatta, kb ez volt: "miert nem birok enni?" a leirasba pedig kiirtam, hogy 5 napja nem tudok etelre nezni, XANAX elvonas miatt van e? (Akkor elfogyott ido elott..) igy csak azt tudom mondani, hogy oltarira sajnalom, abban nem tudok segiteni hogy kimassz belole...csak talan abban, hogy megjobban ne fuggj ra.. Pszichiatriat nem fogom ajalngatni, tolem ott2nap alatt elvettek, volt sirogorcs, szuicid hajlam ..es mikor utottem az oklommel a falat, 2 hetig kek volt utana a kezem. Sok sikert, ne felj, itt vagyok, segitek amiben csak tudok!
2017. máj. 23. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!