Mit tudok tenni ha gyógyszerfüggő lettem? : /
Lassan 1 éve szedem a Frontin-t (0.5mg) napi 1,5-2mg-ot. Az a helyzet, hogy ha nem szedek be ennyi, csak rosszabbúl vagyok tőle, de azt vettem észre még ezen kívül, hogy a memóriám megromlott és a figyelmemre is káros hatással van. Amit azt illeti, jobban ráfüggtem mint a dohányzásra.
Ha nem veszem be olyan erős szorongás, szívverés, izzadás jön rám, hogy szinte attól félek, hogy lenyelem a saját nyelvem, mert görcsbe van a torkom is tőle. Persze ha beveszem eltelik 10-15 perc és minden rendben van.
Viszont nem ez az egyetlen borzasztó dolog amit okoz. Az emberekkel való kapcsolat... Ha nem veszem be még a szobámból sem merek kimenni, így is éppenhogy, a barátaimmal mondhatni 90%ban megszakadt a kapcsolat, valószínű nem érzékelik mi történik velem, azt hiszik, hogy elhanyagolom őket, holott csak félek tőlük is. Mindentől. Rettegek, paranoiás lettem, azt hiszem, de nem vagyok benne biztos. Lassan ott tartok, hogy a saját anyámmal sem, nagymamámmal, senkivel nem beszélek. Most is egyhuzamban a szobám a wc és a konyhán kivül 5.ik napja nem voltam sehol. Nem tudom mit tegyek, kihez forduljak, az élettemmel is mi legyen. Most érkeztem el arra a pontra, hogy kilátástalan minden. Ha nem szedem, tényleg úgy érzem hogy itt a vég, ha szedem akkor meg "tiszta fejjel"...milyen ironikus.... belátom, hogy nem szedhetem tovább. Olyan ördögi körbe csöppentem, hogy el sem hiszem!! Valakinek okozott erős függést? Ha igen, hogyan kezelte? Le lehet állni? Kihez lehet fordulni? Mit lehet tenni?????? Segítsetek!!!!! :(
Én most már tünetmentes vagyok, gyógyszer nélkül. Régebben nagyon el voltam keseredve, tettem fel ide is ezzel kapcsolatos kérdést, és egy rendkívül értelkes választ kaptam rá, amit most elküldök Neked.
"Tomi! két dolgot tehetsz.
egy: elmész dokihoz, aki felír neked valami bogyót. a bogyótól jobb lesz a kedved, meg persze beszélgettek is, és ha van egy kis szerencséd, akkor ezek a beszélgetések "jól esnek" majd neked. ha jó az orvos, akkor nem intézi el az ügyedet annyival, hogy ráállít valami kedélyjavítóra, amivel elvegetálsz, és amitől alapvetően ugyanolyan szánalmas, nyomorult és üres lesz az életed mint most. hanem odafigyel, tényleg foglalkozik veled, szép lassan lehoz a gyógyszerről, és akkor happy end.
nyilván érzékeled, hogy azért van egy-két pont ebben a forgatókönyvben, ahol félremehetnek a dolgok. és az biztos, hogy ez az egész elég költséges mulatság lesz.
a másik, hogy fogod magad, és elkezdesz ÉLNI! persze, szar az egész meg nincs kedved hozzá, de ez egy ilyen meccs: erőt kell venned magadon. valójában az elhatározás része a legnehezebb.
olyan ez mint - kicsiben - amikor kint retek idő van, vízszintesen esik az eső, hideg is van, de neked ki kell menned és el kell intézned valamit. akkor fogsz egy esernyőt, felveszel még egy pulcsit, és mész a dolgodra. ezután jó hazaérni.
a másik meg, hogy nincs arra szabály, hogy mit jelent az "élni". nem biztos, hogy jobb lesz attól, hogy ki mész a szabadba. nem mindenkinek szíve csücske a természet.
utálod az internet szolgáltatód?? olvasd át a szerződésedet, mérd le a sávszélességed, és ha tényleg nem adja azt a szolgáltató, amit vállalt, és amit te megfizetsz, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, beszélj velük. legrosszabb esetben panaszold be a szolgáltatót a fogyasztóvédőknél.
vedeled a kávét? kezdd el élvezni a kávéfogyasztást! olvass utána a kávézás kultúrájának, keresd fel a városban azokat a helyeket, ahol különleges kávékat ihatsz! próbálj meg magadnak szép kávékat készíteni reggelente, odafigyelve, igényesen! kezdj el gyűjteni egy high-end kávéfőzőre!
egy szóval ne akarj egyből 180 fokos fordulatot venni, dolgozz hozott anyagból, "élvezd" a rossz szokásaidat és hozd ki belőlük a maximumot!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!