Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerfüggő lettem?

Gyógyszerfüggő lettem?

Figyelt kérdés

Kb. 5 hónapja pánikbeteg vagyok, havonta járok szakemberhez, gyógyszert szedek. Lassan, de kezdtem jobban érezni magamat... Aztán egy hete újra elég rossz állapotba kerültem. Mondhatom rosszabb, mint akár az elején.

Gyakran szédülök, ver a víz, stb.

A pánik akkor jött rám, ha elmentem valahova, sok ember közt kellett lennem, ilyenek... Dolgozni sem tudok azóta. De ha itthon voltam, semmi bajom nem volt, az otthonom biztonságérzetet adott, nem voltam feszült, nem szorongtam.

Most itthon is rám jön ez a feszültség, olyan érzés, mintha ideges lennék.... Pedig nem vagyok az, és minden előzmény nélkül jön. Pl. este lefekszem, és tv-zek, egyszer csak hevesebben ver a szívem, szédülök, felkelni sem tudok. Mitől lehet ez? A vérnyomásom jó!

Ez lehet gyógyszerfüggőség? Talán már nem elég az az adag, amit eddig szedtem? Emelni kellene?

Aki gyógyszerfüggő, az tudja milyen ez!

Nem szeretném , ha emelni kellene az adagot, mivel ez nem mehet a végtelenségig. Van erre valami módszer, hogy ki lehessen ezt védeni?

2011. jan. 12. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszert szedsz? ha csak nyugtatót, az valóban nem gyógyít, csak egy időre elfedi a tüneteket, és annak valóban egy idő után csökken a hatása, ezért csak arra szokták felírni, míg nem hat az antidepresszáns, aztán lassan abba hagyhatod a nyugtatót.

Antidepresszánsnál viszont nem jönnek vissza a tünetek.

Ha mégis antidepresszánst szedsz, akkor menj vissza az orvoshoz.

A gyógyszer mellett pedig fokozatosan hozzá kell magad szoktatni, hogy kimozdulsz, nagyon fokozatosan, én ár átestem ezen. Gyógyszer nélkül nem ment, de amikor már szedtem muszáj volt beleerőltetni magam olyan helyzetekbe amikben azelőtt rosszul voltam, mert már rosszul nem lehetek, mert szedem a gyógyszert, csak a félelmet kell legyőzni, ez pedig a te dolgod! Gyakorlással legyőzhető.

2011. jan. 12. 09:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Xanax.
2011. jan. 12. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Na látod, máris megvan a baj!

neked antidepresszáns kell, nyugtatótól sajnos nem gyógyulsz. Először én is átestem azon, amin te, nekem egy hónapig volt elég a napi 3 0.25mg, és nem akartam semmiképp se emelni, visszamentem az orvoshoz, és kaptam antidepresszánst. Azzal elfelejtheted végre a tüneteket, nem fognak visszajönni.

2011. jan. 12. 09:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Milyen antidepresszánst kaptál? És akkor ez most nekem gyógyszerfüggőség???
2011. jan. 13. 09:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Cipralexet.

Nem függőség, csak simán nem elég neked a nyugtató, és idővel gyengül a hatása, mert hozzászoksz, nem rászoksz, hanem hozzászoksz. Ugyanúgy abba tudod hagyni, "le tudsz szokni", csak nagyon fokozatosan kell.

2011. jan. 14. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!