Pánikbetegséggel kapcsolatos kérdés? Kicsit hosszúra sikeredett.
Én hasonlóképpen álltam hozzá, két hét gyógyszeres, bezombult állapot után egyszerűen nem voltam hajlandó több gyógyszert bevenni, egyrészt szörnyű érzés volt, féltem, hogy alámegyek egy busznak, amennyire szét voltam csúszva... Ráadásul ugyanúgy tartok a gyógyszerfüggőségtől (példának ott a barátném, aki nem bír leszokni a xanaxról már évek óta, kórházba kéne feküdnie hozzá hetekre.
Nagyon hosszú (5-6 év) folyamat volt, mire elértem azt, hogy évi maximum 1-2 rosszullétem van, de fejben eldöntöttem, hogy sikerülnie kell gyógyszerek nélkül is. Szerintem sikerült...
De az is tény, hogy nekem nem volt egetverően súlyos a pánikbetegségem.
Szerintem próbálj olyan orvost keresni, aki megérti, hogy idegenkedsz a gyógyszerektől és inkább csoportterápia párti például. A legcélravezetőbb az, ha már az első konzultáción elmondod, hogy nem akarsz gyógyszert szedni.
Hogy ne lenne? Már mindenre van csoportterápia! Múltkor önsegítő csoportterápiát láttam szorongóknak.
De pszichológus is nagyon jó segítség pánikbetegségre, és ő tuti nem fog gyógyszert felírni.
Utánanézek a terápiának, köszönöm!
A gyógyszert amúgy pszichológus találta ki és ő mondta az orvosnak, akinek joga van felírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!