Ez azt jelentené, hogy a depressziósok a normálisak, és a "normálisak" a nem normálisak?
"Érdekes azonban, hogy az enyhén depressziós emberek kevésbé pozitív és védekező világképe pontosabb és reálisabb, mint az énjét védő egészséges többségé (Taylor és Brown, 1988). A kutatók a depresszív realizmus kifejezésben találták megragadhatónak azt az elképzeést, hogy az enyhébb depresszióban szenvedők pontosabb önértékelők és kevésbé lelkes énvédők, mint mások. Minden pontosságuk ellenére azonban ezek az emberek a világok veszélyes és fenyegető helynek látják."
(Eliot R.Smith-Diane M. Mackie: Szociálpszihológia)
Nekem ez a dolog azért csalóka, mert az egyértelmű, hogy az enyhén depressziós kevésbé pozitív, de az, hogy kevésbé védekező a világképe, pontosabb önértékelő, kevésbé lelkes énvédő, abban nem vagyok bizonyos.
Szerintem pont hogy ő bújik el a világ elől (hiszen veszélyes, fenyegető helynek látja), szarik le mindent onnan a távolból, akkor miért látna pontosabban, hogy mi a helyzet?
09:21, attól hogy nem írja, mutass nekem egy embert, aki a világot "veszélyes és fenyegető helynek látja", de attól még a kötelező munka/suli akármi mellett jön-megy, műveli a hobbiját, bulizik, a társaság középpontja.. Áh!
Aki ilyen lelkiállapotban van az értelemszerűen védekezik és próbálja minél kevesebb ingernek kitenni magát.
Nos,szerintem,azzal,hogy gyógyszert szedünk csak komfortosabbá tesszük a helyzetünket.Pedig ezzel lehet,hogy nincs is megoldva a dolog.
A stressz egy védekezőmechanizmus,mi meg elfolytjuk gyógyszerrel,mivel nem tudunk jobb megoldást.Persze vannak bizonyos esetek amikor már tényleg csak a gyógyszer az ami teljes megoldást biztosít,de valljuk be,hogy az esetek többségében a környezet is felelős a hogylétünk iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!