Hogyan tudnám felpörgetni magam a munkahelyen?
Eladóként dolgozom, még nincs szerződésem, de nagyon szeretnék már egy állandó munkát, de félek, hogy nem sokáig maradok itt. Sajnos minden igyekezetem ellenére kiütközik a rossz oldalam: lassú vagyok, nem tudok kétfelé sem figyelni, feledékeny vagyok stb... Hogyan tudnék ezeken javítani?
26/L
szerintem a legjobb úton jársz az által, hogy erre koncentrálsz.
nem tudom van e jogsid de ott is az van, hogy az elején az ember azt sem tudja hol áll a feje. egyszerre figyelni előre, a tükrökbe, mozgatni a kormányt és váltani. közben meg esetleg még dumálnak is hozzá. aztán odafigyelve csinálj egy ideig és megy. szóval szerintem csak gyakorlatra van szükséged. időre és begyorsulsz. rutin lesz az amire az elején lassú és amire kezdetben koncentrálni kell.
Nagyon nehezen meglett a jogsim, de csak nagy küszködés után. Nagyon idegesít, hogy nem tudok teljesíteni, vagy legalábbis csigalassúsággal. Főleg az a rossz, hogy érzem, hogy a másikat rettentően idegesítem ezzel. Félek, hogy az állásomba kerül a bénaságom. :S
Második válaszoló: hát köszi, egy kávé aztán nagyon sokat segít egy ilyen konstans problémán... :P
Kedves kérdező!
Ne csüggedj, senki sem tökéletes, mindenkinek vannak gyengeségei.
Te már legalább eljutottál odáig, hogy felismerted ezeket, és kész vagy tenni a javulásért!
Remélhetőleg az igyekezetedet a munkahelyeden is értékelni fogják!
Nekem az a javaslatom, hogy ne foglalkozz egyszerre több dologgal egyelőre, hanem mindig csak egy feladatra koncentrálj, és azt gyakorold, hogy minél pontosabban és gyorsabban elvégezz valamit!
Próbálj meg a rutinfeladatokban tényleg rutint szerezni, hogy gördülékenyen menjenek. Utána már könnyebb lesz egyszerre más dologra is figyelni.
A feledékenységre nagyszerű megoldás egy kis notesz a zsebedben, ami mindig nálad van. Ne habozz minden kis apróságot felírni, amit nem akarsz elfelejteni. (csak aztán ne felejtsd el a noteszt olvasgatni :P )
Sok sikert és kitartást! Ezek a dolgok nem mennek egyik napról a másikra, de a haladás a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!