Az öngyilkosság egy üzenet?
Ezek közül semelyik. Amikor eljutsz abba az állapotba (én akkor voltam 15 éves) hogy nincs megoldás, egyszerűen semmi sem sikerül, akkor majd megtudod. Nem kamasz hisztéria ez. Nálam csak egy jól megfontolt döntés volt.
De nem sikerült :)
16F
szerintem nem mindegy ki csinálja és miért és milyen lelkiállapotban. más ha valaki egy totál beszűkült tudatállapotban kétségbe esve és más ha valaki egy hideg fejű döntéssel. pl egy tizenéves valami érzelmeitől elragadtatva, vagy egy idős ember a fizikai kínjai miatt, vagy egy tibeti szerzetes tiltakozásul a megszállás miatt. mindegyik egy nagyon más történet.
ahol öngyilkosság van ott valami boldogtalanság van általában. de az élet vége felé ez lehet az emberi méltóság megőrzése is. lásd eutanázia jellegű dolgok. én gyávaságnak biztosan nem nevezném.
Belekerülni egy olyan betegségbe, ami tönkreteszi az életet.
Ami visszafordíthatatlan, mert nincs rá mód, hogy olyan legyen, mint régen.
Ez a betegség magával húz számos másik, mind fizikai és lelki betegséget.
Szeretet és odafigyelés veszi körül, de ennek ellenére a beteg nem tud semminek sem örülni. Belebetegszik.
Ez nagyon rossz érzés.
A tudata tiszta, értelmes ember, de van ez a betegsége, amin mindig rágódik, mindig ez foglalkoztatja.
Barátai nincsenek, orvoshoz nem megy, csak a szüleire számíthat.
Nem találja a kiutat.
Ha tehetné mindig otthon maradna.
Foglalkoztatja az öngyi gondolata, de nem meri megtenni, mert tudja, a szüleinek okozná a legnagyobb fájdalmat és fél attól, hogy mi lesz a halála után.
De meghalna, természetes úton.
Dolgozik, de a munkáját sem tudja már olyan hatékonyan végezni, mint régen.
Ez, az én történetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!