Szakemberre lenne szükségem?
Gimi óta 'nehezemre esik' tanulni. Áprilisban kiderült, hogy tanulási nehézségeim vannak (4 órákat tanulok egy tantárgyra, másnapra teljesen elfelejtem. Mindenféle tanulási stratégiát kipróbáltam már), és diszkalkuliám van.
Ebben a tanévben egyáltalán nem érdekel a suli, legszívesebben otthagynám, de nem teszem, mert az kell érettségi (és jó lenne továbbtanulni). Papírom van arról is, hogy a tanároknak segítenie kell engem a tananyag elsajátításához, ahogy csak tudnak, és vázlat is kell az anyaghoz. Nagyon lassan írok, és az egyik tanárom 'elvárja', hogy úgy jegyzeteljek, miközben ő beszédtempóban beszél az anyagról. Megmondtam neki, hogy inkább diktáljon, mert 'hülye vagyok' (ekkor már ideges voltam, mert a fejemhez vágta, hogy jegyzeteljek).
Már egyáltalán nem érdekel az iskola, a tanulás. Már 66 órát hiányoztam. Van, hogy nem megyek be egy-egy órára (művészetek, tánc, tesi, stb), és megbeszélem a portással, hogy engedjen ki rágyújtani inkább.
Úgy érzem, 'lekapcsolt' az agyam, és nem enged szabadulni attól a gondolattól, hogy nem vagyok képes tanulni, és nem érek semmit, rossz ember vagyok.
Milyen szakemberre van szükségem, hogy átlendítsen ezen?
18l (gimnázium)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!