Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus nem tarthat...

Pszichológus nem tarthat kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Apámék fizetik, 14k havonta, szóval kétségtelen, hogy érdekli őket a "fejlődésem".

Azt nem mondhatja el a doki, hogy miket mondok nekik, mármint a mélyebb dolgokat. Azokat gondolom igen, hogy javultam, nem szorongok már annyira, meg ilyenek.

Fel van véve, miket beszéltek apámmal telefonon. Szóval van bizonyítékom.

Szóval az, hogy nem léphet kapcsolatba senkivel, azt jelenti, hogy tényleg nem beszélhet a dolgaimról másoknak, hiába fizetnek 14k-t helyettem.

Vagy rosszul tudom?

Gondoltam már zsarolásra is, meglátjuk mennyit ajánl majd.

2012. okt. 24. 22:20
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

A mélyebb dolgokat nem mondhatja el, vagy mégis hogy foglalja ezt a törvény magában?

Konkrét dolgok érdekelnének, csak tudjam, mennyit kérjek érte.

2012. okt. 24. 22:22
 2/13 anonim ***** válasza:
az a gond, hogy beszélt apukáddal? csak akkor szabálytalan, ha nem egyeztél bele
2012. okt. 24. 22:39
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát egyáltalán nem egyeztem bele, de pont erről van szó. Azt hiszik, nem készültem fel, nincs rá bizonyítékom és simán eldiskurálnak erről-arról.

Akkor már az is törvényellenes, ha bármit elmond velem kapcsolatban, amire nem egyeztem bele?

2012. okt. 24. 22:45
 4/13 anonim ***** válasza:
nem törvénybe, csak etikai szabályba ütközik, annak nincs akkora súlya gondolom
2012. okt. 24. 22:47
 5/13 A kérdező kommentje:

Mert mondjuk már évek óta felnőttnek számítok törvényileg, és ők fizetik, szóval... valahol jogos, hogy érdeklődik, csak a törvény nem tudom, mit mondana, ha meghallgatná az eddigi felvételeket.

Mondjuk az a pénz is a nekem félretett, de hát ez ellen sem tudok mit tenni... ez már más téma.

2012. okt. 24. 22:47
 6/13 anonim ***** válasza:

A kliens gondozását végző személlyel az érintett kliens hozzájárulása nélkül is közölni lehet azokat

a pszichológiai adatokat, amelyek ismeretének hiánya a kliens pszichés állapotát hátrányosan

befolyásolja. Ezen belül megoszthatja a szülővel a rábízott titkot, amennyiben a gyermeknek ebből

nem származik kára. Ha azonban a pszichológus úgy ítéli meg, hogy a gyermek érdekét súlyosan

sértheti a tudomására jutott bizalmas információ kiadása, továbbra is köteles megőrizni azt.

[link]

2012. okt. 24. 22:51
 7/13 A kérdező kommentje:

"Gyermek". Én 19 éves felnőtt "férfi"-embernek számítok, a törvények értelmében. Szóval már önálló döntés és önálló választás minden. Semmi közük a szüleimnek ehhez.

Ez esetben mit mondasz?

2012. okt. 24. 22:53
 8/13 anonim ***** válasza:
egyébként megzsarolnád a pszicchológust vagy le akarnád fizetni? :O
2012. okt. 24. 22:54
 9/13 anonim ***** válasza:
az 1. mondatban nincs szó gyerekről!
2012. okt. 24. 22:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a törvény szerint felnőtt vagy, de a kérdésed és a zsarolási terveid alapján eléggé gyerek még az észjárásod. És nyilván beszél a szülőkkel és elmond dolgokat, mert a heti 1-2 órás terápia nem elég, a környezet bevonása is szükséges, ahhoz pedig nekik is tudniuk kell bizonyos dolgokat, ha konkrétumokat nem is.
2012. okt. 24. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!