Mik a depresszió általános tünetei és hogyan folyik ennek kivizsgálása?
Alvászavarok, általános levertség és kedvetlenség, esetleg szuicid gondolatok, változatos testi tünetek, miegymás. Ha nem csak nyűgös vagy, hanem tényleg gond van, akkor pszichiátert javaslom.
Hát nálam az volt, hogy vágtam magam, öngyilkossági gondolatok, nyomott hangulat, mindig sírni szerettem volna, eltaszítottam magamtól sok embert... najó utóbbi talán azt jelenti, hogy keveset voltam a családommal. A nevetés a szó legszorosabb értelmében fájt nekem. És néha még mindig.
A kivizsgálása nálam úgy volt, hogy 2 hetes önismeretcsoporton vettem részt, ahol művészet terápiát alkalmaztak, közben pszichológussal és pszichiáterrel beszélgettem, naponta 1 órácskát. ekkor felírtak egy antidepresszánst, ami nem használt nálam.
Aztán most 2 hétig voltam bentfekvésen (nem a depresszió miatt), de mondtam, hogy nyomott a hangulatom, meg hogy nem tudok aludni (van, hogy 1-2 órát is fekszek az ágyban, hogy eltudjak aludni). most megint felírt valamit, de nem érezem túl hatásosnak ezt sem. Whatever.
A lényege az, hogy nyomott vagy, akár szó szerint! én belülről éreztem egy nyomást a mellkasomon, 'szomorú' voltam(mindenki mindig megkérdezte, hogy mi a baj, és én mondta, hogy semmi. egyszerűen csak szomorú fejet vágtam...habár most is, de most nem kérdezik meg, mert nem annyira). járhat fejfájással, fáradtsággal, alvásképtelenséggel, alvásból felébredéssel, rémálmokkal. Ahány ember, annyiféle tünete van. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!