Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hánytatom magam, és meg is...

Hánytatom magam, és meg is vágtam magamat de azért hogy a szüleim figyeljenek rám, tudom, borzasztó de még így sem kapok elég figyelmet mit csináljak? (13/L)

Figyelt kérdés
Pár napja bevalottam anyukámnak hogy 1x megvágtam magam direktből, nagyon megijedt elmondta apunak megkérdezték hogy akarok-e pszichológushoz menni. Mondtam hogy igen. De anyukám azt mondja hogy még nem jelent be mert úgyse kapunk időpontot....úgytűnik nem akar pszichológushoz vinni. Miután elmondtam nekik hogy megfordult már a fejemben hogy komolyabban megvágjam magam ezek után ma estére is teljesen egyedül hagytak itthon. Mi a francot csináljak hogy észrevegyék hogy problémáim vannak??

2012. okt. 19. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Szilvásbuktát.

Inkább örülj, hogy nem cseszegetnek folyton.

2012. okt. 19. 19:58
 2/11 A kérdező kommentje:
hát még az is jobb lenne....gondolom neked nem volt még dolgod ilyen szülővel.
2012. okt. 19. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
jobb ha nem károsítod szándékosan az egészségedet,úgyis tönkremegy magától,minek siettetni?Anyukád szégyellne mutatkozni pszihiáter előtt,talán abban bízik hogy magától megoldódik ez a probléma.furcsa hogy a szülőt ennyire nem érdekli a gyerek.
2012. okt. 19. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Próbáltál velük erről komolyan beszélgetni?
2012. okt. 19. 20:09
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Iskolapszichológushoz is fordulhatsz a problémáiddal. Amúgy a helyedben nem nagyon vagdosnám magam meg ilyesmi, mert a végén még elvesznek a szüleidtől és annyi figyelmet és szeretetet sem fogsz kapni, mint eddig. Helyette leszedálnak majd, aztán felnőttként nem fogod tudni, hogy mért nem bírod ezeket a szereket letenni és mért nem állod meg a helyed a világban.
2012. okt. 19. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Nincsenek barátnőid, barátaid, akikkel közös programot csinálhatsz, együtt tanulhatsz? Próbáld valamivel lekötni a figyelmedet és ne azon parázz, hogyan viselkednek veled a szüleid. Őket úgysem tudod megváltoztatni. Tapasztalatból tudom. 13 éves vagy, az én szememben még gyerek (én 67 éves nagymama vagyok), de már a felnőtté válás küszöbén. Inkább a jövőre koncentrálj, tervezgess, keress hasonló érdeklődésű barátokat és lehet, hogy ők őszintébbek lesznek veled, mint a szüleid. Légy önálló, legyenek önálló gondolataid, elképzeléseid, és örülj minden kellemes apróságnak, ami körülvesz. Ne pszichológushoz menj, légy saját magad pszichológusa.

Nagyon vigyázz magadra, kritikus korban vagy és NE CSINÁLJ BUTASÁGOKAT!!!! Ha gondolod, írj nyugodtam privit.

2012. okt. 19. 20:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, jó látni hogy valaki törődik velem. Úgylátszik vannak jóemberek is.:) ...szóval csak 1x vágtam meg magamat és nem akarom többet ezt megtenni, de ha egyedül maradok úgyérzem hogy nincs senki akinek szüksége van rám...a hánytatást is csak egyszer csináltam és nagyon rosszul éreztem magam utána. Vannak jó barátnőim a suliban de egyikükkel sem vagyok olyan jóban hogy észrevegyék hogy nem vagyok jól. A legjobb barátnőmmel eddig mindent megtudtam beszélni de mostanában eltávolodtumk egymástól..
2012. okt. 19. 20:44
 8/11 anonim ***** válasza:
valami olyat csinálj több napon keresztül napi 1-et aminek nagyon örülnek a stzüleid pl. elmosogatsz, kiteregetsz, felmosol stb. amit tudsz. al lényeg hogy segits be a házimunkána ha ezt többször megteszed szerintem 3-4 nap után jobban tudsz velüok beszélni nyugottan mond el meg fognak halgatni mert tetszik nekik hogy ennek ellenére is próbálsz segiteni
2012. okt. 19. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Jaj, szegénykém!:(

Az a baj, hogy könnyű mondani, hogy "szerezz barátokat", sajnos ez azért nem így megy. Mármint olyat találni, aki bizalmas barát, megért, törődik veled, és nem csak szabadidőpartner. Én is az iskolapszichológust tudnám javasolni első körben, hogy keresd fel. Esetleg, ha engedik a szüleid kezdj el járni valahová táncolni, sportolni. Sokszor ott nagyon jó kis közösség tud kialakulni, mintha az ember második családja volna.:)

Viszont ne add fel, és ne bántsd magad! Én nagyon becsülöm benned, hogy fölismered, hogy a hánytatás, vagdosás, az nem a "kiadom magamból a dühöt", "jól esik, megkönnyebbülök", meg ilyen f*sszágok miatt vannak, hanem kizárólag, hogy felhívd magadra a figyelmet, amiért ilyen "jófejek" a szüleid. Tartsd is meg, hogy őszinte vagy (első sorban) önmagadhoz, mert ez kell a lelki egészséghez. Kitartás!

(Ha szeretnél, nekem is írhatsz privátot!)

2012. okt. 20. 12:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Velem hasonló a helyzet. Sosem figyeltek rám oda otthon. Nem is beszélgettünk, nem volt meg a bizalmam a szüleim felé. 18 évesen anorexiás lettem, észre sem vették. Nem tudtam mit csinálni, már évek óta küszködöm ezzel a problémámmal, már régen külön élek a párommal, nem is tartom velük a kapcsolatot. Szakemberhez én is járok de eddig semmi javulás, sőt.

A pszichológus nagyon hasznos lenne, de a családterápia ami a legjobb. Ha egyszer eljutsz egy pszichológushoz kérdezz rá erre, hogy támogatná-e. Fontos, hogy a "beteg" embert segítsék de egy kamasznál a család bevonása a terápiába is lényeges, hogy anyud és apud lássa miről van szó. Az nem elég, hogy Te elmondod nekik, kell lennie egy kívülálló szakembernek aki elmagyarázza a szülőknek a dolgokat, más oldalról is megközelíti a problémát, hogy ők is értsék és rájöjjenek mit kell nekik tenniük érted.

2012. okt. 20. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!