Miért viselkedik valaki úgy, mintha gyengeelméjű lenne?
Van egy barátnőm, aki velem, meg idegenekkel tök laza, szóval egy teljesen átlagos, normális lány, viszont észrevettem, hogy a szüleivel, családtagjaival nagyon furán viselkedik.
Már így a beszéde is teljesen más, olyan, mintha nem tudná a társaságukban kifejezni önmagát. Amúgy azt tudom, hogy a szüleivel nem valami jó a kapcsolata, sőt az anyja már azzal fenyegeti, hogy beadja egy fogyiintézetbe vagy valami ilyesmit mondott neki. Viszont az a fura, hogy így idegen emberekkel teljesen normális, bármiről el lehet vele beszélgetni. Sőt, még szerintem okosabb is az átlagnál. Mondjuk ez nem pont a jegyeiben nyilvánul meg, viszont amikor így neten nézegetünk logikai feladatokat, durva, hogy milyen jól meg tudja oldani. Aztán mesélte, hogy egyszer csak úgy unatkozott és kitöltött egy IQ tesztet és 129 jött ki neki eredményül. És egy átlagos felnőtt embernek 90-100 között van az IQ-ja, a csaj meg csak 14 éves.
Szóval szerintetek miért viselkedik mégis így a családja között?
Annyit hallja, hogy ő milyen buta (beadják fogyiintézetbe, hát ne röhögtess...), hogy el is hiszi. Azért viselkedik ott így, mert ez várják tőle.
Az jó, ha vannak olyan barátai, mint Te. :)
Ti adhattok neki elég önbizalmat, és kellő lendültet, hogy egyszer majd otthon is önmaga lehessen.
Idővel kirepül a nagyvilágba, és be fog bizonyosodni, hogy milyen is valójában.
Az iskolai jegyeiben is valószínűleg az tükröződik, hogy ő is és a tanárok is elkönyvelték, hogy ő "rossz tanuló". Gondolom, elsősorban felelésnél szokott rossz jegyeket kapni, amikor szóban kell teljesíteni, és nehezen fejezi ki magát.
Ezen is lehet segíteni, sokszor már egy egész kis szorgalom, kitartás, és önbizalom elég, hogy sokat javuljon a tanulmányi eredménye, és jól szerepeljen.
Köszi a választ :)
Amúgy igen, ő is mondta, hogy van, hogy szóról szóra megtanulja a leckét, utána felelésnél annyira leblokkol, hogy most mindenki őt nézi, stb, hogy elfelejti az egészet.
Egyébként már ő is mutatta a bizonyítványát és tavaly év végén már egy csomó tantrágyból 4-es-5-öst volt, amikből régebben csak 3-as. Szóval javított is. Csakhát a szülei, főleg az anyja még így se bíztatják, csak látták, hogy földrajz: 2-es és jól le is cs.szték, hogy miért nem tanul...amúgy az ő föcitanára tanítja a mi osztályunkat is és a tanár 45 percen keresztül az égvilágon SEMMIT nem tanít. Egész órán beszél valamit, amit senki se ért, de már úgy kezdjük kapizsgálni, miről lehet szó, majd a legvégén , amikor megértem és felfogom az egészet, kijelenti, hogy -De én nem ezt fogom kérdezni a témazáróban!
És barátnőm meg olyan, hogy nem szeret tankönyvből tanulni, inkább vázlatokból tanul, viszont föcin velünk se írat az a nő vázlatot meg semmit. És mondta is barátnőm, akit a szóismétlések miatt mostmár nevezzünk X-nek, szóval mondta X, hogy ő amikor tz-re készül, vagy ilyesmi, elolvassa a könyvet nem tom hányszor, de egyszerűen semmi nem marad meg neki. És így van, hogy hetekig tanulunk együtt arra a tz-re, mert már én is szeretnék neki segíteni, de még így is pont, hogy 3-as lesz. Szóval kezdem azt hinni, hogy X földrajzból már nagyon reménytelen eset..
De mostmár elterveztem, hogy komolyan egyszer leülök vele és megtanultatom vele szóról szóra az egész tankönyvet, csakhogy ne azon keseregjen mér állandóan, hogy az osztályból ő írta a legrosszabb tz-t, meg ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!