Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Baj, ha daedalont és más...

Baj, ha daedalont és más egyéb antihisztaminokat szedek szedatív hatásuk miatt?

Figyelt kérdés
A nyugtatók ugye vénykötelesek, és csak annyit tudok szedni, amennyit kiír az orvos, ehhez pedig szükségem van valami könnyen beszerezhető kiegészítőre. Szerintem ez semmivel sem gázabb annál, mint amikor valaki alkoholt fogyaszt.
2012. okt. 20. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha egy évben mondjuk 2-3 alkalommal előfordul ilyen hát üsse kő, ezért gyakoribb alkalmakkal... Mégse cukorka. Amúgy vannak vény nélkül kapható nyugtatók, a Valeriána lég jó, és 3at is be lehet szedni belőle.
2012. okt. 20. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Sem a Daedalon sem pedig az antihisztamin származékok egyike sem nyugtató! Igaz hogy minimális mennyiségű nyugtatót tartalmaznak de ezek hatása nagyon rövid.. "A nyugtatók ugye vénykötelesek, és csak annyit tudok szedni, amennyit kiír az orvos, ehhez pedig szükségem van valami könnyen beszerezhető kiegészítőre." Ön nem öngyógyszerező vagy gyógyszerfüggő?! Miért az állítólagos nyugtató az sem tisztázott. Valószínűleg pszichés betegség áll a dolgok hátterében és ez amire fókuszálni kellene önnek és az orvosának is. Neki is el szokta ezeket mondani? Érdemes lenne beszélni róla nem gondolja?!
2012. okt. 20. 23:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez "gázabb" -e, de szerintem semmiképpen nem jobb "megoldás". Persze nem ismerhetem a konkrét helyzetet, de azt el tudom mondani, hogy a gyógyszerek nem oldanak meg problémákat. Helytelen és túlzott használatuk viszont csak több probléma forrása lehet. Egyik közeli rokonom sok nyugtatót szed/szedett, az orvos által előírtnál többet. A következményei igencsak károsak voltak nem csak ránézve, de a környezetére is. Amióta viszont megpróbál minél kevesebb nyugtatót szedni, sokat javult a helyzet. Ezt azért írtam, mert ez az én tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
2012. okt. 21. 00:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, baj, mert ezek a szerek nem ara valók. Csak mellékhatásuk a nyugtató-álmosító hatás!!

Ha valóban nyugtatóra van szükséged, akkor írasd föl szakorvossal!

2012. okt. 21. 02:55
 5/6 anonim ***** válasza:

"Szerintem ez semmivel sem gázabb annál, mint amikor valaki alkoholt fogyaszt."

Ha szerinted így van, akkor mi a kérdés?

2012. okt. 21. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Tessék beszüntetni az öngyógyszerezést és az orvosával beszéljen ezekről majd ő dönt ez ügyben.. Ez az önmérgezés nem fog jóra vezetni, ha szükségesnek érzi a nyugtatót akkor megpróbálhatja a Valeriana Relax-ot vagy Sedatif PC, ezek vény nélkül kaphatóak. Tudnám még ajánlani a Bach virágterápiát is ami nagyon jó. Ezzel Kineziológus foglalkozik ami sajnos nem TB támogatott így fizetős a terápia de még mindig jobbnak tartanám mint hogy pszichiáter által felírt bogyókat szedjen az ember amiről később elég leszokni..
2012. okt. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!