Ti mit gondoltok erről? Mennyire lehet rájuk hatással?
Nem régóta járok pszichológushoz, kb. 1 hónapja, hetente 2x. A bátyámnak rengeteg pénze van, mindenbe beleavatkozik, szóval ehhez is elment, amint megtudta, hogy járok hozzá. Ezt is lefizette, stb... simán kinézem belőle, hogy korrupt. Mindenről tud, amit mondok a dokinak. (Többször megjelent már a kocsijával, amikor intéztem a dolgaimat, hiába láttam és kérdeztem meg tőle: miért? Csak tagadta és azt mondta, képzelődöm.) Ezt az első pár óra után megelégeltem és elmentem egy ingyeneshez. Az eredetinek (hetente 14k Ft) azokat a dolgokat mondom, amiket akarom, hogy halljon a bátyám, a családom. Mindig valami "érzelmes", szerethető, sajnálható dolgot nyomok a dokinak. Az más kérdés, hogy ennek a fele sem igaz.
Minden óra után láthatóan megváltozik a viselkedésük itthon. Mintha beleélték volna magukat abba a történetbe, amit előadtam az orvosnak... a másikról senki sem tud semmit rajtam kívül, még a doki sem tudja se az igazi nevem, se a címem, se a telefonszámom. Az igazságot, a "problémáimat" ennek mondom el.
Mivel nem az én pénzem bánja és ez az utolsó dolog, amiről tudni fognak (hiszen ők fizetik) ezt még eljátszom, máshol nem nagyon lesz értelme, mert azokról nem fognak már tudni.
Szerintetek mennyire és meddig lehet ezzel szinten tartani őket? A bátyám már olyanokat is mondott, hogy papucsférj leszek, mert úgy fog összehozni engem egy önmegvalósító, parancsoló, érzelmi-zsaroló, manipulatív nővel, hogy észre sem fogom venni... odaküldi a munkahelyem közelébe, az meg megismerkedik velem...
Azt már régen megtanultam, hogy nem szabad bízni bennük semmiben, szóval ezt sem fogom hagyni. (A nővérem például úgy adott anno kölcsön pénzt, hogy később visszakérte tőlem, annak ellenére, hogy már visszakapta azt a család egy másik tagjától és senki sem hitte el az egészet, vagy csak nem érdekelte őket... a bátyám pszichopata, a nővérem manipulatív, kihasználó... sajnos ilyen beteg emberekkel vagyok körülvéve.)
Nem megerőltetés elmenni egyikhez a másik után, nem erről van szó... a kérdés az, hogy szerintetek ez kiderülhet később? Ha nagyon elütnek egymástól az itthoni és az eredeti, "hamis" dokinál mondott dolgaim, mennyire tűnhet fel nekik, hogy valami nincs rendben? Jó lenne, ha azt hinnék, nyeregben vannak és tudnak minden fontos dologról, ami velem kapcsolatos, hisz ez az utolsó, ahol érezhetik, hogy irányíthatnak, mert ezután már én fogom intézni a dolgaimat, hiszen nemsokára lesz munkám és keresetem. Én meg nem fogok semmit sem az orrukra kötni, mert minek?
Tehát azt akarom, hogy azt érezzék, hogy nyeregben vannak. Szóval itthon se üssön el annyira a személyiségem, mert akkor gyanút foghatnak. Hogy tudnám átadni nekik itt is ezt a sajnálható, szerethető és érzékeny, magának való emberkét?
19/f
Hát elég furcsa családod van.
Csak vigyáz, mert még ha a másikat is megtudja akkor ahhoz is elmegy. Amúgy meg 19 évesen nem kell mindent tudniuk.
Majd másabb lesz ha dolgozol és majd nem függesz tőlük .
Amúgy meg legyél önmagad .
További szép napot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!