Semmi sem olyan, mint régen. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A szüleim mostanában sokat veszekszenek. Én pedig mostanában nem biztos hogy emiatt, de sok mindentől stresszelek. És félek mindentől. Gondolkoztam már azon, hogy elfutok, vagy elmenekülök itthonról, és a nagymamámhoz költözök, mert nála mindig szeretek lenni. Ha jól vagyok, ha nem. Nála sokkal jobban érzem magam , mint itthon. Sőt, itthon már nem is érzem jól magam. Mindig az jut eszembe, hogy milyen volt, mikor kicsi voltam. Annyi mindent csináltunk együtt a családdal , sok jó közös élményünk volt. És most minden romba dőlt, a lelki világommal együtt. Szerintetek mit kéne tennem? 13/L2012. okt. 14. 18:12
1/8 anonim válasza:
13 évesen elkezdted másképp(is) látni az életeteket. Természetes, hogy előfordulnak civódások is egy családban, főleg ha a kislányból kezd nagylány lenni, és több pénz kellene, no meg a türelem is fogytán van néha. De ez akkor is a te családod, ha kényelmetlen néha. Az az idő, amikor még babusgattak elmúlt, persze visszavágyik az ember, de fejlődni csak keserűségek árán lehet. Most tanulgatod az életet, így, hogy kinőttél a gyerekkorból. A kamaszkor kezdete mindenkinek nehéz,és az, hogy úgy érzed "minden romba dőlt"ennek a természetes velejárója. A lényeg az, hogy ne lásd sötétebbnek a dolgokat, mint amilyenek valójában. A szüleid ma veszekszenek? Holnap majd kibékülnek. Ma kicsit rossz kedved van? Holnap majd jobb lesz! Ne csüggedj, a változás, az érés, a fejlődés csak ilyen testi, lelki fájdalmak árán tud lezajlani. Később majd sokkal jobb lesz. Egy simi a te buksidra.
2/8 A kérdező kommentje:
de nem csak ez a gond. nem szoktam magam biztonságban érezni itthon. mindentől félek. de soha nem tekintettem rossz vagy hibás embereknek a szüleimet ezért. mert nem azok. ők nem befolyásolnak engem. de egyszer anyukám említette, hogy ne stresszeljek mindenen, mert akkor már lassan ő megy pszichológushoz. mert ugye nekem is kell járnom. de ha neki kell járnia pszichológushoz az én bajaim miatt, akkor én mit csináljak? szerintem ez részéről kicsit furcsa megjegyzés volt. de mindegy is. ez nem lényeges. szóval , úgy érzem félek mindentől. mindenki bántani akar, csak rosszat akar, és hogy mindennek én vagyok az oka. volt már, amikor azt sem tudtam ki vagyok, hol vagyok, és mindenben csak a rosszat láttam, azt, aki csak azért él, hogy bánthasson. és egyszer beszéltem is a "depresszió"-val. egyedül voltam, és , beszéltem hozzá, hogy ő engem ne bántson, ne tegye tönkre az életem. persze ez egyszeri alkalom volt. szerencsére. viszont úgy érzem, az életem mégis tönkrement, és egyre többet gondolkozok a kiúton, és hogy milyen lenne, ha egyszer mégis meghalnék, milyen lenne ott fent. de remélem egyszer elmúlik.
2012. okt. 14. 18:47
3/8 anonim válasza:
Mióta jársz pszichológushoz, kedves?
4/8 A kérdező kommentje:
tavaly év vége óta
2012. okt. 14. 19:10
5/8 anonim válasza:
És látsz valami pozitív változást a pszichológus előtti időkhöz képest? Nekem van egy olyan érzésem, hogy téged ebből a tartósan lehangolt állapotból nem a pszichológus tudna kirángatni és nem is az édesanyád(aki ugye rátolja a gondjaidat, borúlátásodat, kamaszkori tépelődéseidet egy idegenre, holott ő mindent tud rólad, mert születésed óta veled van, az orvos, pedig annyit, amennyit elmondasz magadról)hanem Te magad. Én tudom, hogy ez nem egyszerű, de a dolgok nem egyoldalúak. A világ nem fekete és fehér. Most azt az oldaladat éled, ami kicsit sötétnek látja az életet,sivárnak, de van az életnek naposabb oldala is. Az elkövetkező időben azt is megtapasztalod majd. És hidd el, az emberek alapvetően jók és szerethetők.
6/8 anonim válasza:
Lehet,csak kamaszkori probléma,de lehet enyhe depresszió féleség.Ezt gondolom a pszichológus dolga megállapítani.
De ne félj,nem olyan rossz neked,mint ahogy te gondolod.Nekem rosszabb.Hidd el.
19/F
7/8 A kérdező kommentje:
egyre többször van sírhatnékom, mert visszavágyok a múltba. sokkal jobb volt régen. a rossz jegyeket már el se mondom. jobb lenne, ha a mamámhoz költözhetnék. erről mindig az a gyermekkori élményem jut eszembe, amikor ovis koromba világgá akartam menni :) anya aztmondta, hogy ezt egyszer minden gyerek kipróbálja. fogtam a kis plüss kutyámat, beraktam a táskámba, és el is mentem. csak aztán bementem mamához mert éhes voltam :D szép volt. azthiszem, talán minden azután romlott el, miután a nagyapám meghalt. nagyon megviselt, most sem hiszem el, pedig jópár éve történt. mindennap eszembe jut. úgy érzem, szükségem lenne arra, hogy minden hibámat, vagy bánatomat valakivel(legfőképp a szüleimmel) nyugodtan megtudjam beszélni. mindenféle veszekedés nélkül. azt már tudom, hogy én megfélemlítéssel , és veszekedéssel,fenyegetéssel biztos hogy nem fogok tudni tanulni. mostanában döntöttem el magamban, hogy majd valamikor (talán a héten, de max a jövőhéten) egyik nap összeszedek pár ruhát, meg cuccot, ilyesmiket, és elmegyek mamához. talán az segítene, ha pár napig, sőt, talán hétig ott lennék, és onnan járnék suliba, meg ott aludnék. anyának nem merem elmondani a bajaimat, mert félek, hogy csak lekiabálná a fejem. annak nem lenne értelme. mostanában csak azon gondolkozok, hogy én így már nagyon nehezen tudok élni. csak akkor vagyok boldog, ha a barátaimmal lehetek. ha hazajövök, akkor borzasztóan érzem magam. nem látok másban kiutat, mint a menekülésben...szerintetek megmondjam, hogy el akarok innen menni?
2012. okt. 16. 21:02
8/8 anonim válasza:
Én is 13 vagyok, és ilyenkor az összes lány hisztisebb... hidd el nekem, tudom magamról, hogy egyik percben nevetek, a másikban meg sírok. Ilyenkor azt érzed, hogy ellened van az egéaz világ. Igaz? Nekünk a biológia tanárnőnk azt mondta, hogyha megnéznénk, hogy mi játszódik le a szervezetünkbe (mármin a hormonok) az nem normális. Nyugodj meg, nekem ez segített. (Én is tudnék írni ám... A barátnőim kihasználtak, megaláztak az egész evfolyam előtt.. Szóval...) Ha gondolod írj priv.et. Nekem ez nagyon segített, hogy kibeszéltem magamat valakinek. Szívesen segítek, ha tudok! A hibákért bocsi, mobilról írok, és nagyon picik a betűk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!