Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csak nekem tűnik úgy hogy...

Csak nekem tűnik úgy hogy egyre több pánikbeteg van?

Figyelt kérdés
Én is az vagyok, de szinte minden nap jön egy ezzel kapcsolatos kérdés.

2012. okt. 11. 22:35
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
És ez egyáltalán nem agybetegség!
2012. okt. 13. 16:18
 12/26 Ilyent ***** válasza:
6%
Ha nem agybetegség akkor mi???
2012. okt. 13. 16:37
 13/26 anonim ***** válasza:
Szánalmas mennyi tudatlan ember él köztünk... Én azt sem tudtam néhány hónapja, hogy létezik ez a betegség. Édesanyám teljesen váratlanul elveszítettem és ezután jelentkezett elöszőr, és megmutatta számtalan arcát.. a pokol volt. Átestem minden kivizsgáláson és sosem találtak semmit. Igen, ez valamelyest azért egy kis megnyugvás, és valóban ha beveszem a gyógyszert segít, ezt mondom is magamnak, hisz ha tényleg baj lenne, holmi nyugtató ló*art sem érne...DE!! Mikor jön az a roham.. érzed, hogy elfogy belőled az oxigén..összeszorít a szíved és majd kiugrik...zsibbad mindened...nem tudsz menni a remegéstől..szédülsz és azt sem tudod hol vagy..hát barátom akkor magyarázd meg magadnak, hogy minden rendben van!
2012. okt. 13. 19:50
 14/26 Ilyent ***** válasza:
0%

Utolsó

"és valóban ha beveszem a gyógyszert segít"

De áruld el hogyan segít egyből mikor kb 30 perc kellene neki hogy felszívódjon???

És a másik nagy probléma a magadban beszélés mellett hogy rettegsz a haláltól.

És itt nem a tudatlanságról van szó csak te nem látsz tisztán.

2012. okt. 13. 20:37
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok én senkit sem lebeszélni a gyógyszerek szedéséről, mert ha valaki azt érzi, hogy az neki segít, akkor nem fogja abbahagyni.

Többen írjátok, hogy bevettem a gyógyszert és segített.

De mikor? Azonnal, vagy pedig csak a felszívódási idő letelte után?

Mert ha azonnal, akkor nem is a gyógyszer segített, hanem csak az a tudat, hogy te bevetted a gyógyszert. Ennyi erővel egy szem cukrot is bekaphatsz, ha arra gondolsz, hogy ez segít, akkor segíteni is fog. A gondolatoknak ereje van.

Nekem is van a családomban olyan, aki frontint szed. A háziorvossal íratja fel, és ha valamilyen lelki probléma, vagy stressz éri, már kapja is be.

Többször megfigyeltem már, hogy utána szinte azonnal megnyugszik. Pedig a gyógyszer még nem is fejthette ki gyógyító hatását.

Éppen ezért azt mondom, hogy a gyógyszerek nem minden esetben segítenek.

Jó, persze van a pánikbetegségnek olyan formája is, amikor az illető már öngyilkos akar lenni, de ez már súlyosabb, és itt tényleg gyógyszeres kezelés kell.

De az esetek többségében sokkal inkább segítene az, ha a gyógyszert letennétek, és helyette megpróbálnátok magatokat önerőből meggyógyítani.

Meg kellene próbálni relaxációs gyakorlatokat végezni, itt a neten lehet találni sokfélét, segítenek a különböző gyógyteák is, nyugtató teák.

Én a citromfűteát iszom elalvás előtt, mióta ezt iszom, nyugodt az alvásom.

Nagyon sokat segítenek a pozitív gondolatok is, önszuggesztió.

Érdemes megnézni az alábbi linket, egy embertársunk gondolatai, akit a pozitív gondolatok átsegítettek élete legrosszabb időszakán.

[link]

Nekem van egy nagyon jó barátom, munkatársam volt, és amikor szükségem volt lelki támaszra, ő megtalált. Visszaadta önbecsülésemet, tudatosította bennem, hogy a gondolataimnak kell ahhoz megváltozni, hogy a gyógyulás útjára léphessek.

Hosszú folyamat volt, évek kellettek hozzá, de most már ráébredtem arra, hogy nagyon sok rosszat a gondolatainkkal okozunk magunknak.

Mindig legyen időd..:

Nevetni, mert az a lélek legszebb zenéje.

Olvasni, mert ez a bölcsesség alapköve.

Dolgozni, mert az a siker ára.

Játszani, mert az az örök ifjúság titka. ^^

Szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is aki adja, és azt is aki kapja.

Egy piciny mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere. :))

Néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet!

Üdvözlettel: Ági

2012. okt. 13. 22:34
 16/26 anonim ***** válasza:
8 éve még én sem tudtam hogy van ilyen.
2012. okt. 14. 09:06
 17/26 anonim ***** válasza:
47%
Kedves 37%-ban hasznos tanácsokat adó! Ha beveszem a gyógyszert fél órán belül nyugodt vagyok. Egyébként a 150re felszökő vérnyomásom és a 110es pulzusom (amit ugye nem képzelek, mert mérhető!!!) még sok sok fél órát ott fent marad. Másrészt ha este vagyok rosszul és beveszem akkor egy órán belül el tudok aludni. Nem azt mondom, hogy kapkodni kell ész nélkül, én sem vagyok elfogult a gyógyszerekkel szemben.. Sokat kísérleteztem hogyan lenne jó és bizony ha úgy érzem kell, akkor kell. De volt, hogy azért sem vettem be aztán úgy járkáltam, mint egy zombi.. mert hajnali 5kor elaludni és 8kor kelni.. Hát ez van. Egyébként meg mindenki maga tudja mi a jó neki, de ha átélted tudnod kell...egyébként én nem gondolom, hogy túlságosan is tájékozott vagy a témában..
2012. okt. 14. 18:02
 18/26 anonim ***** válasza:
Jah és a citromfű..valeriána és társai..háát, örülök ha van akinek segít, iszom én is minden nap a teát, de csak az íze miatt..
2012. okt. 14. 18:18
 19/26 jollan válasza:
A pánikbetegség neurotikus pszichozis, így gógyitható. Ha a páciens együttműködik akkor megszüntethetőek a tünetek.
2012. okt. 14. 22:17
 20/26 Ilyent ***** válasza:
32%

17-es 97%-os

Ez itt a probléma, te nem érted a betegséget. Ha értenéd nem írtad volna a mérhető pulzusszámodat. Nem azért emelkedik meg a pulzusod mert beteg vagy hanem azért mert izgulsz és félsz. Ez normális tünet minden embernél. És a betegségeteknek most jön az alattomos része mert ilyenkor saját magadban megkérdőjelezed amit írtam.

"Sokat kísérleteztem hogyan lenne jó és bizony ha úgy érzem kell, akkor kell"

Ha úgy érzed??? Még ilyenkor sem tűnik fel hogy saját magad generálod a rohamaidat???

"egyébként én nem gondolom, hogy túlságosan is tájékozott vagy a témában" Te tájékozott vagy ebben a témában??? Ha igen egyetlen dolgot magyarázz el nekem.

Miért van az beszélek egy pánikbeteg emberrel és hirtelen témát váltok hogy: Jaj de elsápadtál. Olyan rosszul nézel ki, és a levegőt is mind ha furán vennéd? Véletlen nem szorít a mellkasod? Kapsz rendesen levegőt?

Ezek a kérdések után rohamot kapnak.

De miért?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Biztosan nem azért mert az agyának van gondja.

jollan Teljesen jól írta "Ha a páciens együttműködik akkor megszüntethetőek a tünetek"

2012. okt. 15. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!