Csak nekem tűnik úgy hogy egyre több pánikbeteg van?
Látom, azt hiszitek, ez valami rinyálós betegség. Holott nem az. Itt a megítéléssel van a baj, hajlamosak azt hinni a kívülállók, hogy ez milyen egyszerű, könnyű, nem kell vele foglalkozni, elmúlik, de ennek is nagyon sok fajtája van, és van amelyik kezelést igényel. Hugom sose mondja, hogy "jajj milyen egyszerű ez!" Látom rajta, hogy tesz ellene, meg minden, neki szerencséje van, a környezete elfogadta. (Aki nem azt helyretettem finoman). Sajnos a szőnyeg alá van söpörve ez a probléma, és sz@rnak rá az emberek, hogy a hozzátartozójuk ott kuporog a sarokban, nem mer kimenni a házból, fél elmenni intézni a napi ügyeit stb. El van intézve azzal, hogy : "Vegyél erőt magadon b@zdmeg, te szerencsétlen, csak bemagyarázod magadnak a tüneteket!" Meg hogy: "Egyszerű ez, fogd magad állj fel, menj ki, ne rinyálj, menj el suliba így is, stb!"
Addig, amíg majd egyszer nem bírja tovább a pánikos, a kedves hozzátartozói meg ledöbbennek, ha öngyilkos lesz, vagy felmegy a vérnyomása, vagy infarktust kap és meghal szerencsétlen beteg. Mert könnyebb volt a szőnyeg alá söpörni a problémáját és ál-segítséget nyújtani.
Nem egyszerű és nem mindegyik pánikbetegségnél elegendő ha erőt vesz magán, ennek is különféle fokozatai vannak.
Igen, egyre több van, ami a mai világban nem is csoda, hiszen annyi mindennek kell megfelelni, meg az emberek száma is növekszik.
Ilyent válasza:
"Hát igen elég sok agybeteg ember van. De felesleges a kérdéseikre válaszolni mert úgysem tartják be. Akkor minek koptassam az ujjamat??? Pedig rendkívül egyszerű hogy mit kell csinálni."
Aki azt sem tudja, hogy ez mi fán terem, az minek írogat ide? Tényleg nem érdemes koptatni az ujjadat, de ilyen beszólásokkal se!
Azt gondoljátok, hogy ez nem betegség? Sajnos, ez rosszullétekkel jár, és a sorozatos rosszullétek a szervezetet is megbetegíthetik.
Mire gondolnátok akkor, amikor éjszaka arra ébrednétek fel, hogy kiver a víz, nem kapsz levegőt, úgy érzed, mindjárt elájulsz, olyan gyenge vagy, hogy nem tudsz felkelni?
Vagy, olyan alhasi fájdalmak hasmenéssel, amikor nem ettél semmi olyant, ami ezt indokolja.
Nem arra gondolnál, hogy valami súlyos szervi bajod van?
Ezekhez még testi és lelki jelenségek társulhatnak. Remegés, verejtékezés, hidegrázás, mellkasi fájdalom, a reális érzékelés hiánya, halálfélelem.
Igen, ezt csak az érti meg, aki már átélt hasonló rohamokat.
Nekem is a gyógyszerek segítettek, amikor már úgy éreztem, hogy érdekel a külvilág, tudok emberekkel kommunikálni, nem érzem úgy a buszban, hogy bezártak volna, akkor fokozatosan abbahagytam a gyógyszer szedését, megpróbáltam kifelé nyitni, a buszt felcseréltem kerékpárra.
Kerékpárral járok dolgozni, itt szabadnak érzem magam.
Amit megtanultam, hogy nem szabad visszafelé tekinteni, nem szabad a rosszra gondolni, mert ha valaki mindig arra gondol, hogy én most beteg leszek, vagy én milyen szerencsétlen vagyok, akkor az is lesz és ebből nem fog tudni kikecmeregni.
Meg kell tanulni pozitívan gondolkodni, olyan dolgokon, amiket úgysem tudunk megváltoztatni, nem érdemes idegeskedni. Csak magunkat betegítjük meg vele.
Ha van valakid, akit te szeretsz és aki téged szeret, az nagyon sokat segít.
Nekem a gyermekeim szeretete segített kilábalni ebből a helyzetből.
Ők és a testvéreim maximálisan mellettem voltak ezekben a nehéz években, nem mondták azt, hogy agybeteg vagyok, mert tudták, hogy ez nem ilyen egyszerű.
6-os
"Azt gondoljátok, hogy ez nem betegség? Sajnos, ez rosszullétekkel jár, és a sorozatos rosszullétek a szervezetet is megbetegíthetik."
De ezeket a rosszulléteket az elméd generálja.
"Nem arra gondolnál, hogy valami súlyos szervi bajod van?" Titeket hiába vizsgálnak ki tetőtől talpig akkor is bemagyarázzátok magatoknak hogy ez testi probléma.
És neked a gyógyszer segített de milyen érdekes mikor beveszed a gyógyszert egyből javul az állapotod.
A legnagyobb probléma ezzel a betegséggel hogy magadban beszélsz elég sokat. És saját magaddal elhiteted hogy beteg vagy. Mert kiben bízol a legjobban??? Terméseztessen saját magadban. Ameddig ez így marad beteg is leszel.
Hát igen, sajnos elég nyomasztó a világ, én sem tudok megfelelni hiába próbálok, és mindig csak jönnek a gondok.
És aki nem érti meg hogy milyen a pánikbetegség, az ne írjon. El kell fogadni az embereket úgy ahogy vannak, vagy segíteni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!