Fogyatékos lennék? Nem értem a tankönyvekben leírtakat.
Félek, hogy van valami kisebb fogyatékosságom, ugyanis nem tudok egyszerűen az iskolában tankönyvekből tanulni. Mármint, egyszerűen nem bírok egy sort se végigolvasni, főleg a földrajz könyvből, mert annyira unalmas és egyszerűen nem jegyzem meg, amit ott elolvasok.
Viszont más tantárgyakból, amikor a füzetbe vázlatot írunk, ráadásul még a tanár is elmagyarázza, megértem és 5-ösre felelek belőle...
De nem értem, miért nem tudok tankönyvekből tanulni? Fogyatékos lennék? Netán valamilyen koncentrációs zavarom lenne?
14/L (8.-os)
00:12 köszönöm a válaszodat :)
Amúgy most így belegondolva, lehet nekem is ez a gondom. Mert most vagyok 8.-os, most lesznek a felvételik, stb, és hát eléggé stresszelem magam már egy jó ideje, mert egy elég jó gimnáziumba akarok menni, ahol a több ezer jelentkezőből asszem 50-et vesznek fel-vagy valami ilyesmi, és ugye emiatt izgulok állandóan, hogy úristen, ha nem lesznek jó jegyeim, nem vesznek fel oda és nem lehetek az, ami lenni szeretnék, és akkor soha nme lesz egy jó munkám, stb.
Akárhova vesznek fel, mindenhogy lehet majd jó munkád.
Nem tudom, mik a hosszútávú céljaid, de pl. egyetemre úgy is be lehet majd kerülni, ha nem a legkiválóbb gimnáziumban érettségizel előtte.
Még akkor sem dől össze a világ, ha pl. nem vesznek fel sehova, ahova szeretnéd, és ezért kihagysz egy évet általános suli után. Jó, ez nem valószínű, hogy így lesz, de még ekkor se dőlne össze a világ. De azért persze tegyél meg a tanulásban mindent, amit tudsz, abból baj nem lehet, de nincs igazán vesztenivalód.
"az lenne baj, ha érdekelne a föci. csak a tehetségtelen nebulókat érdekli, akik semmi másból nem jók. olyat már láttam, hogy valaki valamiből tényleg jó volt és emellett érdekelte ez az unalmas tantárgy, de aki csak ezt szereti, nos azok mind buták."
Te a tipikus lusta ember lehetsz, aki ráfogja a lustaságára, hogy rossz a tantárgy. Ismerősöm imádja a földrajzot, elment fősulin földrajz szakra, mára beutazta a fél világot és rengeteget keres ezzel a tudással földmérőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!