Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fogyatékos lennék? Nem értem...

Fogyatékos lennék? Nem értem a tankönyvekben leírtakat.

Figyelt kérdés

Félek, hogy van valami kisebb fogyatékosságom, ugyanis nem tudok egyszerűen az iskolában tankönyvekből tanulni. Mármint, egyszerűen nem bírok egy sort se végigolvasni, főleg a földrajz könyvből, mert annyira unalmas és egyszerűen nem jegyzem meg, amit ott elolvasok.

Viszont más tantárgyakból, amikor a füzetbe vázlatot írunk, ráadásul még a tanár is elmagyarázza, megértem és 5-ösre felelek belőle...

De nem értem, miért nem tudok tankönyvekből tanulni? Fogyatékos lennék? Netán valamilyen koncentrációs zavarom lenne?

14/L (8.-os)

2012. okt. 11. 14:10
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ja és bocsi, hogy annyiszor írtam egymás után az egyszerűen-t, csak néha írás közben is elbambulok és elfelejtem, hogy korábban már leírtam ugyanazt a szót, ilyesmi.
2012. okt. 11. 14:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak nem érdekel a tantárgy, nem vagy fogyatékos.
2012. okt. 11. 14:21
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy az vagy. Én például szöveget egyáltalán nem tudok tanulni, nem marad meg a fejemben, csak egy-két információ az egészből, könyvekkel is ez helyzet, ez a pár információ viszont sokszor évekig.És nehezen is értek meg dolgokat, sokszor kell elmagyarázni, mire megértem. Viszont azt vettem észre, hogy dátumokat sokkal jobban meg tudok jegyezni, mint a legtöbb ember, és jobban is számolok. Nekem gyógyszert is felírtak régen, hogy jobban tudjak koncentrálni.
2012. okt. 11. 14:30
 4/15 anonim ***** válasza:
2012. okt. 11. 14:32
 5/15 anonim ***** válasza:
10%
az lenne baj, ha érdekelne a föci. csak a tehetségtelen nebulókat érdekli, akik semmi másból nem jók. olyat már láttam, hogy valaki valamiből tényleg jó volt és emellett érdekelte ez az unalmas tantárgy, de aki csak ezt szereti, nos azok mind buták.
2012. okt. 11. 14:37
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat

utolsó előtti: már nem azért, de a matematikai számolásoknak mi köze van a földrajzhoz?

utolsó: szerintem attól még nem lesz senki se hülye, hogy szereti a földrajzot...jó mondjuk én utálom, mert tényleg rohadt unalmas, de pl. a kémiát szeretem, más szerint meg az az uncsi. Akkor én is bülye lennék?

2012. okt. 11. 14:42
 7/15 anonim ***** válasza:
a szövegértésedet kellene fejlesztened. Konzultálj az osztályfőnökkel, aki elirányít aki tud segíteni neked.
2012. okt. 11. 15:21
 8/15 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom...

szokott a nyelvtantanár ilyen szövegértés felmérőket íratni velünk és az osztályból mindig az enyém a legjobb. Ráadásul amikor másokkal beszélgetek, mindig hamarabb észreveszem, ha valamit rosszul mond, ilyesmik. Mármint úgy értem, hogy rosszul mond, hogy amikor mond valami olyasmit, ami igazából tökre mást jelent, csak ő ezt nem tudta és ugye feltűnik, hogy nincs értelme az egésznek. Szóval nem hiszem, hogy a szövegértésemmel baj lenne..

2012. okt. 11. 15:57
 9/15 anonim ***** válasza:

A nyelvtanárok idegen nyelvi felmérőket íratnak, aminek semmin köze a magyar folyó szöveg értésednek.

A többi könyvet meg szoktad érteni? Tudod vázolni a szereplőket és a cselekményt?

Javaslom, hogy ahogy olvasod a könyved, úgy már vázold is fel magadnak, hogy mit miért hogyan!

2012. okt. 11. 19:18
 10/15 A kérdező kommentje:

Már nem azért, de magyar nyelvtanból hogy csináltatna velünk idegennyelvi felmérést? Örülnék, ha el is olvasnád, amit írok normálisan...

Amúgy a többi könyvet értem. Bár az azért is lehet, mert amikor olvasok egy könyvet, ami épp nem kötelező olvasmány vagy ilyesmi, azért olvasom, mert tetszik, nem azért, mert muszáj. És ilyenkor sokkal jobban beleélem magam, megértem a szereplőket is, stb.

De most nem is erről van szó, hanem amikor földrajzra tanulni kell, van, hogy este 11-ig tanulok órákon keresztül és még úgy sem marad meg másnapra, egyszerűen egy csomó infó kiesik. Meg nem csak másnapra, hanem mire végigfutom a szememmel az adott sort, mire a végére érek, már azt se tudom, miről olvastam, pedig csak egy sor volt. Mert egyszerűen annyira nem érdekel vagy nem is tudom...és lehet, hogy a betűket látom, meg minden, de közbe tökre máson gondolkozom. És emiatt másnapra sem emlékszek, mit olvastam tegnap. De amikor egy jó könyvet olvasok, legyen akármilyen bonyolult a története, még évek múlva is pontosan emlékszem rá, van, hogy arra is, milyen képek voltak a könyvben, stb.

2012. okt. 12. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!