Beteges hazudozás esetén van még remény normális életre? Persze orvosi segítség mellett. Milyen kezelést alkalmaznak?
Kellemetlen, rossz dolgokat okoz neki, szóval nem hiszem, hogy élvezi. Nagy valószínűséggel beteges hazudozó, mivel az alábbiak mind jellemzőek rá:
• A hazugságok nem megtervezettek és ösztönzőek
• Egy viselkedés megismétlődik többször is, hosszú ideig
• A hazugságok nem függenek össze külső okokkal
• A viselkedés talán nem mindig tudatos
• A hazugságok történetek megváltoztatva és/vagy más sztoriból adaptáltak
Pszichiáter segíthet? Mivel ez egy mentális betegség, nem hiszem, hogy egyedül vagy az én segítségemmel le tudná győzni, viszont nagy szükség lenne arra, hogy abbamaradjanak a "tünetek".
Ő sem szándékosan hazudik. Teljesen spontán. Akkor át sem gondolja, mit mond, csak utána fogja fel a dolgok súlyát. Egy apró hazugságból hatalmas lavina lesz, mert a hazugságait újabb hazugságokkal próbálja leplezni.
Semmi remény nincs?
36 éves. Mivel spontán hazudik, ezért voltak apró jelek, amiből rájöttem, hogy nem mond igazat. Sok kérlelés után beismerte, hogy igaz. Mondjuk megcáfolni nem tudta volna, hiszen logikus jelei voltak annak, hogy hazudik. Inkább beismerte. Látszik rajta, hogy őszintén megbánta.
Pl. Megszűnt a munkahelye. Azt hazudta, minden rendben. És hogy minden rendben menjen, nekem is mást mondott, mikor dolgozik, meg a szüleinek. Meg persze kitalált sztorikat, hogy mik voltak bent a munkahelyen.
Valamilyen szinten a vágyait váltja valóra, meséli el hazugságok formájában. Eléggé elkeseredett ember, megtépázta a sors, talán ezért alakulhatott ki a dolog nála.
Jelenleg az ex-barátnője vagyok. Mindketten szerelmesek vagyunk, látom rajta, hogy ragaszkodik hozzám és szeret. A tét én vagyok. Csak konkrét javulás esetén vagyok hajlandó megbocsátani neki. Együttműködőnek tűnik.
Ma beszéltem egy jó pszichiáterrel, hogy mi a probléma. Elvállalta. Holnap megyünk hozzá. Az első beszélgetésnél én is bent leszek, de úgy, hogy nem szólok bele. A továbbit rá bízom. De remélem megéri neki, hogy egy normális, stabil élete legyen, akár velem.
Nem akarom egy betegség miatt elveszíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!