Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyász! Így normális?

Gyász! Így normális?

Figyelt kérdés

Lassan két és fél hónapja vesztettem el egy nagyon jó és közeli barátomat. A halálhíre szinte meg se rázott, és utána kb. egy hónapig egyszerűen nem éreztem a fájdalmat. Meg is lepődtem magamon, hogy szinte érzéketlenül reagáltam az egészre. Minden ment tovább úgy, mintha nem történt volna semmi.

De mostanában, folyamatosan a szorítja a torkomat a sírás, néha pedig minden ok nélkül eluralkodik rajtam egy pokoli fájdalom miatta, nem tudok másra gondolni csak rá, nagyon hiányzik, és ez napról-napra rosszabb.

Azt mondják idővel könnyebb… nálam ez talán fordítva működik? Mi van velem? Megőrülök!

26/F

2012. szept. 28. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is voltam így, talán előszőr fel sem fogjuk, vagy ki tudja, nyugi. Kell pár hónap mire lenyugszol.
2012. szept. 28. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Gyász idején az ég világon minden normális.

Idővel tényleg jobb lesz, addig meg tegyél és érezz, ami csak jön.

2012. szept. 28. 16:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen ez normális reakció, az első fázis a gyászban a sokk, az elutasítás, később jön elő a veszteség érzete.
2012. szept. 28. 16:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 3. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!