Lehetséges a depresszió?
Figyelt kérdés
Ideges típus vagyok, sok mindent a szívemre veszek/lelkis vagyok. Kb. 2 hete nehéz légzéssel küzdök, mindennap szinte rámjön erősebben, mindig azon agyalok, hogy vajon mikor jön rám. Ilyenkor kissé halál félelmem van, mintha nem lenne hová mennie a levegőnek. Mit lehetne tenni? Nyugtatóhoz szerintem még fiatal vagyok.2012. okt. 6. 09:08
1/4 anonim válasza:
amit én tudok tanácsolni, az nekem bevált. napi, vagy ha kevesebb időd van akkor heti 1 órát tölts kellemes semmittevéssel. pl az én esetemben: beülök egy forró kád vízbe néhány szál cigi és fél liter jég hideg coca-cola társaságában. ez nem a szokásos kád téma, nem mosakodni ülök be. csak simán áztatom magam, elszívok pár szál cigit, megiszom a kólát és közben semmi másra nem gondolok, csak arra, hogy milyen jó ott és akkor nekem. pont leszarok mindenki mást. nem agyalok a problémákon, a telefont kikapcsolom. anno ezt a "tanácsot" én is a tieidhez hasonló gondjaim ellen kaptam és nekem tényleg segített. próbáld ki. persze a cigi része csak dohányosokra vonatkozik. a kólát pedig lehet helyettesíteni bármivel, amit szeretsz, a lényeg a pihenés és az, hogy akkor csak te létezel.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm. Csak sajnos lehetséges, hogy olyankor is valamilyen úton-módon eszembe fog jutni a nehézlégzés.
2012. okt. 6. 21:33
3/4 anonim válasza:
Mindenképp fordulj orvoshoz! Először ki kell zárni nincs-e a nehézlégzés hátterében valamitesti, szervi probléma. Ha ezen a téren minden rendben, akkor valószínüleg szorongásos, enyhe depressziós tüneteid vannak. Én úgy gondolom ezzel is fordulj szakemberhez! Nem szabad hagyni, hogy elhatalmasodjon rajtad! Ne aggódj, nem nyugtatót fog adni, hanem pl. szorongásoldót, ami messze nem ugyanaz.
Ő segíthet a probléma feltárásában is.
Az a tanács, hogy csinálj magadnak szabad, gondtalan órácskákat, és magaddal törődj, nagyon jó és hasznos, és valóban segíthet. Próbáld meg, de ha nem szűnnének a panaszaid, mindenképp fordulj szakorvoshoz!
Sok siker kívánok!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, lehe írok privátban.
2012. okt. 8. 16:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!