Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Így is lehet belőlem pszichiáter?

Így is lehet belőlem pszichiáter?

Figyelt kérdés
Pszichiáter szeretnék lenni, viszont nem vagyok benne biztos, hogy sikerülne. Egyrészt a zenei stílusom miatt (rock/metál pl: Nightwish, Van Canto, stb...), másrészt a zenei stílusomnak megfelelően öltözködöm is, tehát legtöbbször feketében járok, szeretnék tetoválást és fülbevalót (persze majd 18+). Viszont ezt az egész dolgot TELJESEN komolyan gondolom, mivel küszködtem már depresszióval és szorongással, utóbbival jelenleg is szenvedek. Elhatároztam, hogy szeretnék segíteni az olyan embereken, akik ugyanezekben a betegségekben szenvednek. Viszont a stílusom alapján felmerülnek a kérdések, miszerint pl. felvesznek-e a suliba, ahol pszichiáternek lehet tanulni, másrészt a "betegek" megbíznak-e majd bennem annyira, hogy megnyílnak előttem, hogy segíthessek, vagy félni fognak tőlem a kinézetem miatt, és még az is felmerült bennem, hogy lesz-e valaki, aki járna hozzám? Tudom, hogy nagyon előre gondolkozok, de szeretnék úgy nekivágni a dolognak, hogy tisztában vagyok mindennel. A fekete öltözéket, fülbevalót, tetoválást nem szeretném ... "elhagyni", mert ez az egyéniségemet jelképezi. Tanácsokat, válaszokat kérnék. Üdv: 14/F

2012. okt. 4. 21:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

"elvesznek-e a suliba, ahol pszichiáternek lehet tanulni"

Szia, az orvosi egyetemen lehet annak tanulni.

2012. okt. 4. 21:45
 2/12 anonim ***** válasza:

szerintem simán, de ez csak az én véleményem

a hozzád hasonlók talán még jobban megbíznának benned, hogy nem egy fehér köpenyes okostojás kinézetű valaki mondja meg a tutit

2012. okt. 4. 21:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha fel is vennének az orvosi egyetemre, nagyon gyorsan kibuktatnának a kinézeted miatt.

A betegek sem lennének bizalommal hozzád. Egy orvosnak a külseje is rendes kell, hogy legyen.

2012. okt. 4. 22:10
 4/12 anonim ***** válasza:
csomó orvosnak van tetoválása, a fülbevaló sem kizáró ok. végülis ez nem műtős szakma. amúgy ha nem érdekel az orvosi, akk a pszichológia még ott van. melleslega pszichiáterek mindig fura fazonok:) ők tuti nem néznének ki a fülbevalóval. mondjuk a betegek a klinikumban- az orvosképzés része, amikor már vizsgálsz is pl...- komolytalannak gondolhatnak. a tetoválást olyan helyre tedd, h el tudd takarni. m ugye ott a köpeny:) ami jótékonyan elfed:) a pontok számítanak, nem a külsőd...
2012. okt. 4. 22:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Persze, lehet belőled pszichiáter, de arra fel kell készülnöd, hogy ilyen külsővel sokkal többet kell majd szenvedned a sikerért. Szóbeli vizsgákon (és orvosin főleg az van) sokat nyom a latban a tudás mellett az, hogy az ember mennyire felel meg külsőségekben és személyiségében a vizsgáztató ízlésének.

Érzésem szerint a belgyógyászok a falra másznának tőled :)

2012. okt. 4. 23:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Huha van itt mindenféle válasz:D Tetoválást alkarra szeretnék, és fülest csak a bal fülembe egyet. Ha a pszichiáternek tanulás nem jön össze, a pszichológus is kb...KB! ugyan olyan, és úgy is tudok segíteni.
2012. okt. 4. 23:21
 7/12 A kérdező kommentje:
Jah és nagyon köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld :D
2012. okt. 4. 23:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Simán lehetsz ettől orvos, miért ne lehetnél. Fehér köpeny ápol és eltakar. Gondolom nem a zenéddel akarod a betegeket gyógyítani, szóval ez se rájuk tartozik:D

Az orvosi egyetem viszont nagyon kemény.Sok sikert!:)

2012. okt. 5. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Én egy ilyesmi kinézetű és hozzáállású emberhez hamarabb mennék a problémámmal, mint egy normálishoz. :) (Csak mert te valóban úgy tűnsz, mint egy közülünk, akiknek voltak problémái, és segíteni akar. Közvetlenebbnek tűnnél [számomra legalábbis].)
2012. okt. 6. 18:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Mivel elég fiatal vagy én azt mondom vágj bele nyugodt szívvel. Ennyi idősen én is hasonlóan néztem ki: felemás színű haj, punk korszak(elég sokáig) piercing-ek(saját magamnak szúrtam) tetkó az nincs de elég furán néztem ki. Soha nem is érdekelt kinek mi tetszik, sőt tetszekk mikor az emberek megbámultak az utcán, egyedi voltam, különc. Ez viszont az évek alatt elkopott. Ahogy öregszik az ember úgy változik az ízlése is. Nem valószínű, hogy 30 évesen is így akarsz majd kinézni. Régen én is azt hittem, de közben rájöttem, hogy a különcséget nem csak a külsővel lehet a világ tudtára hozni, hanem a gondolkodás móddal is. Ma elég csak elbeszélgetnem az emberekkel és észreveszem mennyire más is vagyok mint ők és a gondolkodásuk. Ezzel azt akarom mondani, hogy ne addódj hogy a külsőd miatt nem lesz munkád, ha jól megtanulod a dolgokat akkor belőled is lehet nagyon jó szakember. Ott van élő példának a különc Csernus Imre. Nem tudom mennyire jó szakember, de igencsak fucsa stílusa van. De hamár pszichiáter szeretnél lenni ajánlom figyelmedbe a másik különc doki videóit aki viszont ku*va nagy koponya a szememben: Feldmár András. Nézz utánna youtube-on. Érdekes dolgokról beszél. 30/F
2012. okt. 7. 03:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!