Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Így is lehet belőlem pszichiáter?

Így is lehet belőlem pszichiáter?

Figyelt kérdés
Pszichiáter szeretnék lenni, viszont nem vagyok benne biztos, hogy sikerülne. Egyrészt a zenei stílusom miatt (rock/metál pl: Nightwish, Van Canto, stb...), másrészt a zenei stílusomnak megfelelően öltözködöm is, tehát legtöbbször feketében járok, szeretnék tetoválást és fülbevalót (persze majd 18+). Viszont ezt az egész dolgot TELJESEN komolyan gondolom, mivel küszködtem már depresszióval és szorongással, utóbbival jelenleg is szenvedek. Elhatároztam, hogy szeretnék segíteni az olyan embereken, akik ugyanezekben a betegségekben szenvednek. Viszont a stílusom alapján felmerülnek a kérdések, miszerint pl. felvesznek-e a suliba, ahol pszichiáternek lehet tanulni, másrészt a "betegek" megbíznak-e majd bennem annyira, hogy megnyílnak előttem, hogy segíthessek, vagy félni fognak tőlem a kinézetem miatt, és még az is felmerült bennem, hogy lesz-e valaki, aki járna hozzám? Tudom, hogy nagyon előre gondolkozok, de szeretnék úgy nekivágni a dolognak, hogy tisztában vagyok mindennel. A fekete öltözéket, fülbevalót, tetoválást nem szeretném ... "elhagyni", mert ez az egyéniségemet jelképezi. Tanácsokat, válaszokat kérnék. Üdv: 14/F

2012. okt. 4. 21:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha pszichiáter akarsz lenni, a mostani stílusod ebben nem fog akadályozni. Az orvosira, ahol majd tanulhatod, nem a külsőd, hanem a jegyeid alapján vesznek fel. Mire pedig ténylegesen pszichiáter lesz belőled, leszel körülbelül 30 éves, addigra kinövöd. Nem fog problémát jelenteni a mostani megjelenésed, mert addigra már más lesz. A tetoválást lehetőleg ne látható helyre rakasd, és akkor nem fogod annyira megbánni 10-15 év múlva.
2012. okt. 7. 13:07
 12/12 anonim válasza:
kinövöd úgyis 1-2 év múlva a "rockker" korszakod
2013. ápr. 7. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!