Nagy valószínűséggel Borderline személyiségzavaros vagyok, mit tehetnék ez ellen? Illetve, Te tudsz élni ezzel a betegséggel?
régóta annak gondoltam magam, aztán utána néztem és erről az oldalról olvastam, hogy ha 5 jellemző rám a felsoroltakból, akkor valószínű az vagyok: [link]
részletezem:
ez mellett sokszor zárkózott is vagyok, illetve könnyen elfordulok bárkitől, aki megsérthet. ha nem áll fenn a sértés veszélye, akkor könnyebben megnyílok, bár vannak kivételes helyzetek, próbálok megváltozni és elviselni számomra nyomasztó helyzeteket.
ha kívülről nem is mutatkozik annyira, belül nagyon megélem az identitás változást, gyakran. meg olyan is van hogy sokszor egyet gondolok, de másat teszek.
Gyakran azt képzelem, hogy elakarnak hagyni. (pl. ha valami rosszat hallok, olvasok, ilyesmi könnyen előfordul, hogy rögtön azt hiszem rólam van szó, még akkor is ha teljesen hülyeség). Még jó, hogy nem vagyok olyan, aki folyton igényeli a törődést.
De ha pl. valakinek írok és nem válaszol, negatív dolgokra gondolok.
De az én esetem még nem annyira rémes, mint az oldalon leírt. Nem áll szándékomban elűzni az embereket, probálom megérteni őket.
Nagyon jellemző rám, hogy orbitálisan érzékeny, törődő, empatikusnak mutatom magam, illetve nem csak mutatom, de teljesen úgy érzem, hogy olyan vagyok. De amikor de amikor valami közömbös, vagy ilyesmi, akkor nagyon ellene tudok lenni. szinte hihetetlen számomra ez az állapot, ha belegondolok, hogy mennyire eltudok taszítani másokat, mégis én érzem magam olyan jó barátnak.
De azért ha fel is merül az elutasítás félelme, akkor is felállok és igyekszem tartani a kapcsolatot.
Fontos kérdés még az, hogy: Ha úgy vesszük sokaknak pozitív lehet ez a betegség, aki a javára tudja fordítani, ez által sokszínű, érdekes jellem. És észreveszi, ha közömbösen viszonyulnak hozzá ez által erősítheti is a kapcsolatot(abban az esetben ha nem a kapcsolatmegszakítást válassza). Kiváncsi vagyok, hogy van-e valaki, aki ilyenben szemved, de tud élni ezzel a betegséggel és érzékenységgel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!