Állandóan baszogatnak az osztálytársaim, mindig különböző gúnynevekkel illetnek. Próbáltam 1-2x visszaszólni de sajnos ez nem az én műfajom. Szégyen de ne tudok oltani? Mit tegyek?
Átérzem a helyzetedet, én is voltam már "osztály szégyene" :S
Ne foglalkozz velük, ha cseszegetnek, válaszolj higgadtan, hogy úgy érezzék, nem érdekelnek téged. Az ilyen embereket pont az idegesíti legjobban, ha látják rajtad, nem tudnak megbántani. Igazából mást nem igazán tehetsz, mert ha egy rossz szót szólsz hozzájuk, összefognak ellened és akár még a tanárok is nekik fognak hinni, mert miért pont annak az egy embernek lenne igaza, a 20 másikkal szemben? Esetleg még szólhatnál az ofőnek, csak akkor ugye lehet, épp ezért tolnának ki veled, mert árulkodós vagy.
Nem tudom, hanyadikos vagy, de kitartást! :)
15l
Ne hagyd, hogy rád szálljanak és bűnbakot csináljanak belőled. Kérj segítséget! Apu-anyu, osztályfőnök, iskolapszichológus, vagy ha nagyon eldurvul, akkor ifjúsági pszichiáter. (nem fog dilibogyóztatni, az nem az a műfaj!)
Engem is sokat bántottak alsóban, csúfoltak, én azonnal szóltam a tanárnak, hogy bántanak. Lecseszte az egész osztályt, megígérte, hogy aki még egyszer csúfolni és bántani merészel, az osztályfőnökit kap. Utána nem mertek piszkálni, senki.
"Nem tudok oltani" én is éreztem így. Legjobb út az aggresszív, direkt visszaszólás. Ugass nekik vissza mint egy kutya. Lehet hogy baromi intelligensnek hiszik magukat amiért verbálgúnnyal padlóra küldenek téged, és valószínűleg azok is, de kit érdekel? Egy vicsorgó, csaholó vadállatnak ők se mernének beszólni, illetve semmire se mennének a kifinomult nyelvi készségeikkel, mert a vadállat széttépné őket.
A fantáziádra bízom hogy ezt hogy valósítod meg. Az alpári humortól a szimpla bunkóságon át akár a fizikai aggresszióig terjed a skála, de nem kell utóbbival élned ahhoz hogy emberként nézzenek rád.
Az is jó ötlet, hogy riadóztatsz mindenkit, legyél TE a téma a tanáriban, a szülőin, az osztályfőnökin. Ennyit megérsz!
Hidd el nekem, aki végigjárta ezt az utat, hogy bármit csinálsz jobb mintha próbálnál idomulni, vagy nem csinálni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!