Miért sírok folyton, pedig nem is akarok? Hogyan lehetnék pozitív gondolkodású?
Normális, hogy nagy változást követően kiüresedettnek érzi magát az ember. Igazából nehéz leírni, hogy mit kell ilyenkor tenni. Az attól is függ, mi volt a kiváltó ok. Ha hozzánk közel álló halála, akkor talán a legnehezebb túllépni, ott az idő segíthet leginkább csak. Ha szakítás, akkor a kapcsolat végét kiváltó valós okok (ez a két fél személyiségéből fakad leginkább) feltárása, én ezt úgy nevezem, hogy feleszmélés. Utána már könnyebb elengedni a múltat.
Általában segíti a továbblépést mindennemű kellemetlen változást követően, ha a jövőben nagy lehetőségeket látunk. Ki kell alakítani egyfajta jövőorientált gondolkodást. Ez igazából a pozitív gondolkodás kulcsa szerintem. Nem tudom, hogy ez természetszerűleg van-e az emberben, vagy teljes mértékben tanulható, mindenesetre érdemes próbálkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!