Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hamarabb eljött a testnevelés...

Hamarabb eljött a testnevelés órai halálom, mint gondoltam volna! (? )

Figyelt kérdés

3 éve kezdődött, azóta minden éven újra el kell játszanom.

Ezt a kérdést én írtam ki: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..

Fizikailag 0 vagyok, erőm a karomban van, amivel a legnehezebb dolgokat is képes vagyok felemelni, ellenben nem tudok sem hátra bukfencet, sem kézenállást, sem kötélmászást, sem semmi ilyen egyéb hülyeséget, eddig sem tudtam de jó volt így nekem... 3 éve mindig új tanárt kapunk tesire és mindig el kell pofáznom hogy nem tudom megcsinálni ezeket. Akkor sem, ha mondom, hogy írja be az egyest (hiszen csak egy egyes, de ha a nyakam kitörik baszhatom!), de megcsináltatják, mert úgy gondolják, nem az a bizonyos "aljanép" vagyok aki egyest kaphat, kötelezően mindent el kell hogy végezzek bármilyen órán vagyok, bármelyik tanár mondja, és azt hiszik, hogy csak lusta vagyok, hogy nem csinálom mert amúgy meg megtudnám. Azt gondoltam, lesz még úgy fél évem kitalálni, mit adok be a tanárnak, hogy ne végeztesse el a feladatokat velem, de sajnos hamarabb következett be: Pénteken. Azaz alig 2 napom van, hogy megemészthessem ezt a dolgot. Sokan azt mondják, felfújom a dolgot, de valószínű, hogy ők még nem éltek át olyan fájdalmat, amit én akkor 10 évesen, 11 évesen és 12 évesen. Ha erre gondolok, mindig elfog a sírás, eszembe jut, hogy hogyan álltam fel arról a matracról 4.-ben, 5.-ben és 6. osztályban, hogy utána mit éreztem. Ez máig bennem van és nem tudom feledni, pedig könnyebb lenne. 13 éves vagyok, úgy gondolom, hogy mindent azért nem kellene tűrnöm, sajnos ilyenkor amikor tanár a közelemben sincs, ilyenkor nagy a pofám és elhatározom, hogy fogok neki visszaszólni, megmondani hogy nem csinálom, de ha órán vagyok, akkor ez mindig feledésbe merül és megcsinálom amit kér, pedig tudom, hogy bajom lehet belőle. Kérlek, ne mondjátok, hogy egy hátra bukfenctől vagy kötélmászástól semmi bajom nem lesz, mert teljes mértékben tisztában vagyok a saját képességeimmel és tudom, hogy mit tudok megcsinálni anélkül, hogy megsérülhetnék. 4. osztályban a hátra bukfenc még csak volt, kibírtam, 5.-ben erősödött és 6.-ban azt hittem ott halok meg, beszorult a levegő, sötétedett minden és csak sírtam, mert nem jött más belőlem. A tanár meg azt hitte, hogy csak csinálom a fejem. Az a gáz, hogy most 7. osztályban márciusban fizikai felmérést fognak tartani, ehhez persze kell a hátra bukfenc, kötélmászás, fejenállás és a többi, csak az a probléma, hogy ha felmegyek a kötélre onnan engem csak a tűzoltók szednek le, hátra bukfenc után meg a hullaszállító szed össze, de ezt nem képes megérteni a tanár. Mit tegyek? Segítsetek, rettentő rossz ez nekem! Sajnos a futást, gimnasztikát sem bírom, pár kör után fulladok, szédülök, úgy érzem leszakad a lábam, túlzott szívdobogást észlelek, és hiába, nem tehetek (vagy mégis?) semmit, muszáj bírnom de már nem megy sokáig! És ezeket meg nem azért írom, mert lusta vagyok (márpedig sokan ezt állítják), hanem mert nem bírom! A tanár meg b*sztat, hogy csináljam és fussak ne sétáljak, de ha egyszer nem bírok?!

Kérlek, segítsetek!!!

13/l

2012. szept. 12. 15:40
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Anyu azt mondja, hogy kell, hogy valami hajlandóságot lásson a tanár (mondjuk kötélmászásnál oké, megpróbálom magam felhúzni nem megy azt kész), de hátra bukfencnél tavaly is ezt csináltam, és addig csináltatta velem a tanár amíg végem nem lett. Mit tegyek??? Rettegek a holnaptól!
2012. szept. 13. 19:02
 12/23 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek veled. Nagyon sajnálom.
2012. szept. 13. 19:36
 13/23 anonim ***** válasza:
19/L vagyok. Ha valamit ennyire nem akarsz csinálni, akkor ne csináld!!! Amiket tudsz, és nem rossz, azt csináld, de amit nem, azt ne, és kész. Ennyi. Attól meg ne félj, hogy ordibál. Ha ordibál, hát ordibál, ez van. Inkább, minthogy bajod legyen!
2012. szept. 13. 19:41
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm..

Mondtam anyunak, hogy valaki írta nekem, hogy ő sajnálja, de próbáljak meg alkalmazkodni. Erre anyu azt mondta, hogy ő is így gondolja mert iskolába járok és kötelességem, és mondta, hogy tudja, hogy mit érzek. Gőze sincs róla!!! Nem érti hogy nem tudok alkalmazkodni és bennem akkor 4. osztályban eltört valami, 5.-ben erősödött 6.-ban meg már akkora lett hogy tesiórára sem merek bemenni! Ki tud nekem segíteni ebben a pszichológuson kívül? Kihez forduljak?

2012. szept. 13. 19:53
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne próbálj alkalmazkodni, mert ahogy leírtad, ez a tanár egy szadista állat... Nem akarok én lenni a felbujtója a lázadásodnak, de tényleg így látom.
2012. szept. 13. 19:54
 16/23 anonim ***** válasza:

A tanár most biztos azt gondolja, hogy te egy lusta disznó vagy, és csak kifogásokat keresel ahhoz, hogy ne kelljen tesizned. Azt hiszi, hogy egészséges, de hisztis leányzó vagy, aki valahogy protekciót szerzett az előző tanároknál és az osztályfőnöknél. Ezek után az orvosi igazolást sem fogja elfogadni, és semmit sem fog neked elhinni. Szimpla makacskodásnak véli az ellenállásodat, amit neki le kell törnie. Neki az kell, hogy a saját szemével lássa, ahogy összeesel, különben nem hiszi el, hogy beteg vagy.

Ha már évek óta ilyen állapotban vagy, akkor hogyhogy nem vizsgáltattad ki és kezeltetted magad? Végeztess egy teljes körű kivizsgálást, hogy miért vannak ezek a tüneteid! A leleteidet bemutathatod a tanárnak is, de nem hiszem, hogy el fogja hinni, amit abban írnak.

2012. szept. 13. 23:35
 17/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, teljesen igazad van.

Ma reggel anyu felhívta az osztályfőnököt, hogy problémám van a hátra bukfenccel, de anyu úgy mondta, hogy majd osztályozni is fogják. Az ofő azt értette, hogy ma, de utána (szerintem) megértette mit akarunk, hogy majd később valamikor osztályozni is fogják. Óra után odamentem hozzá, mondta, hogy csak csináljam, mindegy, hogy hányas lesz, az akaratot fogja osztályozni a tanár. De nem képesek felfogni, hogy nem érdekel a jegy, nem merem megpróbálni! Tesi órán azzal kezdte a tanár, hogy mondott-e ő olyat, hogy ma osztályoz bármit is?! Nem mondott, ezt én is tudtam, anya is tudta, és ha az ofő nem érti meg, akkor meg nem lett volna olyan kedves... Szóval rettentően letolt, hogy nem telefonon kell szülőnek felhívnia (de mégis hol, ha nem engedik el a munkahelyről egy fél órára, hogy bejöjjön az iskolába? etc etc etc.

Egész órán szívatott, bár nem csináltunk semmit, csak labdajátékot. Nekem nem volt párom, és így 3-an voltunk (mellesleg nagyon lekezelően viselkedtek velem), de nem is dobták nekem a labdát, úgy beszéltek, mintha fél éves lennék.. Utána terpeszben kellett leülni és a láb közül kellett gurítani a labdát. De olyan béna volt az egész, forgolódnom kellett, hogy egyszer az egyik fele utána rögtön a másik fele forduljak, és persze, hogy ez nem volt nagyon kedvemre. A tanár rögtön letámadott, hogy nyissam már szét a lábam, még ettől is félek?

Most jól kib*sztunk velem, ráadásul ez a tanár mást is tanít, ahogy ismerem még a két évem alatt rendesen szívatni fog.

2012. szept. 14. 17:02
 18/23 A kérdező kommentje:

A kivizsgáltatás meg..

Pár éve allergia miatt végigjártunk minden kórházat, orvost és egyetlenegy magánorvos tudott segíteni, addig pedig össze-vissza szurkáltak, küldtek mindenféle vizsgálatra, amit szintén rosszul fogadtam. Ezt pedig most kezdhetnénk elölről, és talán eredménytelenül... Bár, lehet, hogy hamar rászánom magam, ha ez így megy tovább.

2012. szept. 14. 17:06
 19/23 anonim ***** válasza:

Igen, szívat, hogy megtörje az akaratodat, és azt csináld, amit ő mond neked. És azért is szívat, mert protekciós voltál.

Ha átmész egy másik iskolába, akkor először mindent próbálj meg, és a tanár látni fogja, hogy megpróbálod, de nem megy.

Azt még megpróbálhatod, hogy segítséget kérsz tőle azokhoz a gyakorlatokhoz, amiket egyedül félsz megcsinálni. Akkor ő is boldog lesz, hogy megjött az eszed.

A betegséged ügyében esetleg a RIROSZ tud segíteni. Ők a ritka és rejtélyes betegségekben szenvedők szövetsége. Talán van köztük olyan, akinek hasonlóak a tünetei.

2012. szept. 14. 19:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Megcsinálom én, kivéve a hátra bukfencet. Azt semmilyen lépésben nem vagyok hajlandó elvégezni.
2012. szept. 14. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!