Hogyan kerekedjek felül a felsőbbrendűségi komplexusomon?
"abban viszont hiszek, hogy minden egy tőről származik, szóval minden ember én vagyok és minden emberben ott vagyok én is"
Szerintem ez egy nagyon bölcs gondolat. És egyetértek abban, hogy az emberek nem élnek tudatosan (bár ennek is fokozatai vannak, nem csak 0-100%), de az "aki hülye, haljon meg" helyett hatásosabb lenne szerintem az "aki hülye, azt az okosabb segítse okosabbá tenni", tehát mindig aki előrébb van, az "húzná" a lejjebb lévőt, és akkor lenne haladás, és egymás segítése... ha már valóban egyek vagyunk...
okosabbá tenni = okosabbá válni
Ma nagyon nem vagyok magamnál. :D
" Majd a szellemvilágba visszatérve vezeklek, de a fizikai világban hatalmas akarok lenni és az is leszek,"
Jogos, végülis ebben áll a szabad akarat, hogy választhatunk. Off: hiszel a fordítottjában, hogy aki itt szív, az a szellemvilágban lesz nagy? :)
Nem offolsz, egy témáról beszélünk.
Nem, nem hiszek ebben. A szellemvilágban mindenki egyenlő, mivel mindenki EGY. Elképzelhető, hogy azzal is hülyeséget mondtam, hogy "vezeklek", mivel szerintem azért vagy ebben a testben, hogy tapasztalatokat gyűjts ergo minden tapasztalat hasznos, a rosszak is. Nézd ezt szellemi szemszögből, meghalsz, elhagyod a tested és visszatérsz az egységbe és abból a szempontból már olyan nevetségesnek tűnik majd ez a nagy "szenvedés" (ami valójában nem is az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!