Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kerekedjek felül a...

Hogyan kerekedjek felül a felsőbbrendűségi komplexusomon?

Figyelt kérdés

2012. szept. 5. 14:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Felesleges felülkerekedned rajta. Én is voltam az, azután megváltoztam és még rosszabb lett minden. Ebben igazából nem lehet tanácsot adni, most 19 leszek, ha látnád azt amit én tapasztaltam az "utam" során, akkor megértenéd, miért tök felesleges változtatni ezen. Igazából csak annyi a dolgod, hogy leplezd, legyél kedves, kommunikatív, megnyerő - ezeket mind lehet tanulni - és a megfelelő időben "csapj le" egy olyan életszituációra ami kielégíti ezt a vágyadat.
2012. szept. 5. 14:55
 2/16 Antimod ***** válasza:
80%
Ugyanúgy téveszme, mint a kisebbrendűségi komplexus. Muszáj alázatot tanulnod, különben sok pofont kapsz majd az életben. Nincs felsőbb- és alsóbbrendű ember. Ami az egyikből hiányzik, megvan a másikban.
2012. szept. 5. 15:00
 3/16 anonim ***** válasza:

Antimod - Ez igaz, de vannak emberek, akik jobban élvezhetik az életet az által, hogy olyan dolgok vannak meg bennük, amik másokban nincsenek..

Felsőbbrendű ember pedig tényleg nincs, ha a világmindenséghez viszonyítunk, de köznapi értelemben, szerintem az felsőbbrendűnek számít, aki úgy vesz rá dolgokra másokat, hogy azok önként és dalolva belemennek, sőt saját akaratuknak érzik, hogy megtegyék az adott dolgokat... pl háború, költekezés, divat stb.

2012. szept. 5. 15:06
 4/16 anonim ***** válasza:

"felsőbbrendűnek számít, aki úgy vesz rá dolgokra másokat, hogy azok önként és dalolva belemennek, sőt saját akaratuknak érzik, hogy megtegyék az adott dolgokat"

Akkor a politikusok meg a reklámszakemberek is felsőbbrendűek lennének? Háááát..... :DDD

2012. szept. 5. 15:10
 5/16 Antimod ***** válasza:

"felsőbbrendűnek számít, aki úgy vesz rá dolgokra másokat, hogy azok önként és dalolva belemennek"

Csak jobb manipulatív képességük van. Ugyanakkor sokan a saját mániáikkal nem tudnak mit kezdeni, és azok rabjai - amin az általuk manipulált emberek közül sokan régen túlvannak. Felsőbbrendűnek azért tűnhetnek, mert akinek jó az ilyen irányú képessége, az többet elér a látható javakból. De nagyon sok ilyen ember a saját démonaival és komoly komplexusokkal küzd.

2012. szept. 5. 15:14
 6/16 anonim ***** válasza:

15:10

Ugyan már, ez viccnek is rossz :D. A politikusok már kihaltak volna, ha nem lenne rendőrség vagy testőrök.. Nem a politikusok vesznek rá arra, hogy megvegyél dolgokat, hogy legyen egy kép a fejedben arról milyen az ideális test, férfi/nő, hogy mit gondolj a világról..

2012. szept. 5. 15:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Antimod - Igen igazad van, csakhogy ezzel nem oldasz meg semmit, semmit nem ér a válaszod, nem tud mit kezdeni vele a kérdező és adott esetben én sem.

Jó társaság vagyok, jó a megoldóképességem, számos területen jó vagyok, nem voltam kirekesztve soha még a külsőm is jó, mégsem tudom mitől van és tudod nem rögtön fogadtam el, 4 éven keresztül kerestem a válaszokat, olvastam mint állat, új kapcsolatokat kezdtem emberekkel immáron a "nem felsőbbrendű komplexusommal" vezérelve és maximálisan átéltem azt az állapotot is. Tudod mi történt? Sorra átvertek, de még azok is akik előtte nem mertek volna.

Szerintem van sors és akármilyen módon próbálod megváltoztatni önmagad nem fog menni, csupán jobb mederbe terelheted magad és megtanulod irányítani önmagad a céljaidnak megfelelően és elleshetsz 1-2 hasznos dolgot.

2012. szept. 5. 15:21
 8/16 anonim ***** válasza:

15.14 Írtam a reklámszakembereket is.

Amúgy a manipulációs KÉPESSÉG és a manipulációra való HAJLANDÓSÁG nem mindig jár kéz a kézben. Lehet egy tisztességtelen ember sokkal tehetségesebb a befolyásolásban, de nem él ezzel a lehetőségével, pont azért, mert több benne a tisztesség. Míg a jellemtelen ember azzal ámítja magát, hogy ő tehetséges, azért ér el többet (persze kizárólag az anyagi világban). :)

2012. szept. 5. 15:21
 9/16 anonim ***** válasza:

tisztességtelen ember sokkal tehetségesebb a befolyásolásban

...tisztességest akartam írni, bocs, úgy látszik, ez egy freudi elszólás volt :DD

2012. szept. 5. 15:23
 10/16 anonim ***** válasza:

15:21

Én a mai napig relaxálok és meditálok, annak ellenére, hogy tudom milyen vagyok. Sajnos azt az elképzelést sem tudom kizárni magamból, hogy az emberek megérdemlik, hogy manipulálják őket, mert nem élnek tudatos életet. Hiába próbáltam magamra erőltetni, hogy minden ember jó meg stb. nem ment, abban viszont hiszek, hogy minden egy tőről származik, szóval minden ember én vagyok és minden emberben ott vagyok én is.. így végsősoron saját magamat manipulálom, már ami a lélekvilágot illeti, csakhogy ez engem nem tud érdekelni.

2012. szept. 5. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!