Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi kell ahhoz, hogy egy...

Mi kell ahhoz, hogy egy alkoholista felismerje segítségre van szüksége? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Egy alkoholistának lehet segíteni, de ehhez az kéne, hogy ő problémaként fogja fel az állapotát.

Úgy tűnik ez a legnehezebb rész, mert kevés az, aki beísmeri baj van.

Főleg Mo-on ahol annyira elfogadott és "norma" az, hogy valaki mindennap fogyaszt alkoholt. Elmosódik a határ anormalitás és abnormalitás között.

Minek kell történnie, hogy valaki rádöbbenjen tennie kell valamit?

2012. aug. 30. 13:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Elég nehéz meggyőzni egy alkoholistát, aki nem lát problémát, hogy csináljon magával valamit.

Amit tehetsz, hogy otthagyod.

Sokkterápia.

Vagy végigasszisztálod a leépülését és te magadat is "temeted" mellette.

2012. szept. 3. 10:02
 12/18 anonim válasza:
ilyenek ott kel hagyni nem lehet mit csinálni a fügöség nagy ur beszélni rola nem érdemes ot kel hagyni ha magátol nem döbenrá hogy abakéne hagya,anak semi értelme hogy tönkre tegye a ti életeteket is ha van rámod akor vagy ő költözön vagy ti,biztos hogy gyözködni fog hogy abahagya de ez hülyeség menyen el elöb elvonora és utána beszéltek a tovbábiakrol.
2012. szept. 4. 17:21
 13/18 bryan álnév válasza:
az az MO Magyarország ot jelent? ha nincs más lehetöség ott kel hagy ni és nem szabad engedni hogy meg gyözön arol hogy meg változik de ha elmegy elvonora akor lehetöség szerint segiteni kel neki de nem költöz hetek vissza adig amig benem bizonyitja hogy komojan gondolja
2012. szept. 4. 17:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom. Más lenne a helyzet, ha látni lehetne rajta a kűzdelmet és kínt a helyzete miatt.

Ígérget, próbálja tartani az ígéretét. Ha nem megy /márpedig nem nem megy/, akkor meg tesz az egészre és tovább iszik. És így meg ez körbe és körbe. Újabb ígérgetés stb...

De nem sokáig...kapna segítséget, ha akarná....de ő nem érzi, hogy nagy gond lenne. Pedig elvileg egy intelligens ember.

Ebből csak egy út van: a kilépés az ördögi körből.

2012. szept. 5. 14:33
 15/18 bryan álnév válasza:
ha van rá lehetőség akkor az a legjobb ha elmentek,de valoszinüleg ott sem fog békén hagyni titeket.
2012. szept. 5. 18:38
 16/18 anonim ***** válasza:
mi a helyzet?
2013. ápr. 10. 15:37
 17/18 A kérdező kommentje:

A helyzet?

A helyzet az, hogy meghalt...

Tudom, nagyon durva...de komolyan ez történt.

Egyszer csak tünete lett nem sokkal, hogy ide beírtam...és onnantól kezdve 4-5 hónap alatt leépült és meghalt. Sajnos...szerintem nyílván másképnt is érhetett volna véget ez a történet, ha időben csinál valamit. De nem tette...nagy kár érte, mert értékes ember volt ettől az egy tényezőtől eltekintve :-(.

Szomorú, gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a vége, de nem hogy ilyen gyorsan jön majd el...

2013. ápr. 11. 12:44
 18/18 anonim ***** válasza:

):

részvétem

):

2013. ápr. 11. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!