Alkoholista kezelésének milyen lehetőségei vannak?
Nagybátyám kb. 20 éve alkoholista, nemrég fizikailag és lelkileg is olyan rossz állapotba került, hogy kórházba vitték, úgy nézett ki, hogy nem sok van neki hátra. Mostanra azonban egész jól felépült, kb. egy hét múlva kiengedik, de az orvosa szerint abszolút nem akar együttműködni. Se csopotos terápiában, se másmilyen kezelésben nem akar részt venni, úgyhogy attól félünk, ha kijön, minden kezdődik újra.
Mit tudunk tenni, milyen lehetőségek vannak ezután?
Létezik bentlakásos otthon alkoholisták kezelésére?
Nagyon nehéz eset, de valamit ki kell találnunk.
Ha valakinek van tapasztalata, ötlete, szívesen fogadnám.
Ha ő nem akar együttműködni, akkor semmit sem tehettek. Régen még létezett olyan, hogy kényszerelvonó, de ez már sok évvel ezelőtt megszűnt. Ha önszántából nem hajlandó terápiára járni, akkor kényszeríteni nem lehet rá. Más kérdés, hogy ha benne nincs meg az elhatározás, akkor az (kényszer)elvonó sem segítene, ugyanis az ivás abbahagyásához nagyon kemény elhatározás kell, a gyógyszerek önmagukban semmit sem érnek.
Az előző válaszolónak is igaza van, ugyanilyen cipőben jártunk mi is.
én is alkoholista vagyok, ezért mélyebben tanulmányoztam a kérdést.
nem leszokni kell, mert az félelmet vált ki. az is hatalmas előrelépés, ha csökkenteni tudja az adagot. emelett programokat kell szervezni, ami leköti az embert. én többször azért nem iszom, mert olvasni, művelődni szeretnék. fő a nyugodtság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!