Forduljak pszichiáterhez vagy egyszerűen túlvállaltam magam? Nem bírok a gyerekeimmel foglalkozni csak minimális mértékben, nem bírok erőt venni magamon és alig várom hogy elkezdődjön az óvoda.
Az elmondottak alapján tipikus depressziós tüneteid vannak. De ez gyógyítható, vagy legalábbis enyhíthető. Kezdd a háziorvosnál, és ne beszélj róla senkinek, ha nem bízol az emberekben. Az orvost köti a titoktartás. A gyógyszerészt is. A párodnak persze tudnia kell.
A depressziós ember beteg, nem "bolond". De nagyon eltérőek az esetek. Van, akinek elég, hogy jól kibeszéli magából, másoknak meg hosszadalmasan kell beállítani a gyógyszerét.
Bátorságot és kitartást kívánok, de lépned kell valamit, mert helyetted senki nem teszi meg.
Előző vagyok.
Ha pillanatnyilag semmi lehetőséget nem látsz a változtatásra, próbálj meg elgondolkodni azon, hogy egy csomó embernek rosszabb mint neked, és szedd össze, hogy neked miben jobb az életed, mint másnak (esetleg az ismeretségi körödben). tudom, ez így furán hangzik, de minden relatív, nézőpont kérdése. Nekem annak idején ez segített. Hátha neked is fog.
Gyesen voltam, amikor ilyesmi közérzetem volt, mint neked. Szerencsére el tudtam menni egy pszichológushoz. Egy órán keresztül meséltem neki, hogy mi bajom. A végén megbeszéltük a következő találkozót, és házi feladatnak adta ezt a kérdést: Miért gondolom, hogy nekem rosszabb mint másoknak? Elgondolkodtam rajta, és pár nap múlva lemondtam a terápiát. Egyszerűen elmúlt a rossz hangulatom.
Lehet, hogy te nem pont ugyanabban a cipőben jársz, mint én annó, de egy próbát megér, ártani nem árt és nem kerül semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!