Vannak olyan emberek, akik szó szerint nyomorékká tesznek egy embert azért, hogy nekik legyen igazuk?
értem ezalatt, hogy van egy teljesen békés természetű, emberbarát ember, aki igazából nehezen oldódik fel. és van egy ember, aki előítéletes, direkt kipécézi magának ezt az embert, és mindenkinek elkezdi híresztelni, hogy ez az ember beteg, hülye, buta, stb.
erre a zárkózott ember nagyon megnyílik, és elkezdik kétkedve nézni a rosszakarót, hogy miket hazudozik össze-vissza. erre (talán a rosszakaró is rájön időközben, hogy nem olyan szörnyű ember a célpontja), a rosszakaró elveszti az eszét, és "csakazértis" bebizonyítja, hogy márpedig az adott embert igenis gyűlölni kell, és mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerrel járjon. és végül, mivel a fent leírt, zárkózottabb, mégis emberbarát egyén kitartó, ezért tönkreteszi. vagy teljesen rommá őrli életét, hogy képtelen legyen emberekkel beszélni, ezáltal a rosszakaró véleménye maradjon fent.
megesik az ilyesmi? ha megtörténik, miért teheti ezt a rosszakaró?
Velem sajnos megtörtént.Nekem is van egy "rosszakaróm". Soha nem fogom tudni kiheverni azt amin keresztülmentem miatta.
Szerintem velem ezt irigységből kezdte el csinálni, aztán már csak azért is csinálta, hogy neki legyen igaza, ahogy fent is írtad.
Szerintem nem azért hogy igaza legyen.
Azért csinálta, mert szerinte te gyenge vagy. Vagy esetleg látta benned az őszinte és saját gondolatokat, ami neki nincs. az őszinteségtől sokan félnek, sokan olyanok is akik erősnek látszanak. Ez a két lehetőség lehetséges, vagy a keveréke.
Ne foglalkozz vele, az ilyen emberrel nehéz nem foglalkozni, tudom, de ha ellenkezel vele, akkor azt ő nagyon rutinosan ki tudja használni, és szócsatában nem győzhetsz. az egyetlen amivel nem tud mit kezdeni ha nem válazsdolsz, ami szintén olaj lehet a tűzre, de nem tudja kifrigatni a szavaidat. Ha más kérdezi egész egyzserűen "azt mond amit akar, aki ismer tudja hogy nem ilyen vagyok"
Nem szabad m,egynílni az ilyen embernek, azt is a gyengeségnek vezsi ha nem vagy olyan mint ő.
Nem gondolják hogy igazi következménye lehet a szavaiknak , leglaábbis magukr anézve nem. Ők csak azt érzik hogy van hatalmuk a szavak által, mert olyan erőszakosak hogy kevesen fprdulnek ellenók.
Valószínűleg valahol ők is elnyomva érzik magukat ezért ez egy védekezési reakció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!