Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline személyiségzavaros...

Borderline személyiségzavaros vagyok, az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés
Nincsenek jó emberi kapcsolataim, az emberek kerülnek. Feszült vagyok állandóan, frusztrált, gátlásos vagyok társaságban, zavarodott a viselkedésem, a kisugárzásom taszító, agresszív. Megfelelni akarok, legfőképp magamnak, de nem sikerül, ezért nagyon befordulok. Társam sajnos a magány, nem tudom az életem értelmét, nehezek a mindennapjaim, gyötörnek a rossz gondolatok, állandó nyomás alatt vagyok. apám 10éves koromban a halált választotta...://// Egyenlőre ezt tudtam leírni.
2012. márc. 15. 10:50
 1/4 anonim válasza:

Az emberi kapcsolatok milyensége, agresszió, élet értelmetlensége, rossz gondolatok utalhatnak borderségre, de nem feltétlenül. Ez még akármi is lehet.

Ha biztosat akarsz tudni, fordulj pszichológushoz.

2012. márc. 15. 11:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Borderline akkor vagy, ha szakszerű diagnózisod van erről. Amíg ez nincs, addig ezt nem állíthatja senki tényként.

"Nincsenek jó emberi kapcsolataim... Feszült vagyok ... gátlásos vagyok ... a kisugárzásom taszító, agresszív. ... nem tudom az életem értelmét, nehezek a mindennapjaim"

Rengeteg embernek nehezek a mindennapjai, nagyon sokan feszültek, az emberek jelentős részének nem kielégítőek a kapcsolatai, azt meg, hogy milyen a kisugárzásod, mások tudják megmondani, nem te.

Ha rossz véleménnyel vagy magadról és úgy érzed, hogy problémáid vannak, akkor már csak ezért érdemes lehet pszichológushoz fordulni, de a leírásodból nem rajzolódik ki semmi különösebb betegség vagy zavar képe.

2012. márc. 15. 19:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel zárkózott vagy, állandóan feszült, szorongó így nem tudsz nyitni az emberek felé vagy csak nagyon nagy erőfeszítések árán. Egyértelmű, hogy így könnyebb elvonulni és persze a többiek is meglátják rajtad h be vagy zárkózva, így kevésbé nyitnak feléd. De annyi baj legyen, találsz olyan barátokat akik elfogadnak és így szeretnek. A problémáid okára a múltadban megtalálod a választ. Olyan apró dolgokra is gondolj, amik egyébként nem játszanak szerepet a mindennapjaidban. Milyen dolgokat éltél át ami miatt kevesebbnek érzed magad, rettegtél-e vmitől, milyen volt a gyerekkorod, ekkor anyukáddal milyen volt a kapcsolatod... A mostani önismeretedet vezesd vissza a kiindulópontokra, az sokat segít, hogy megértsd a miérteket. Egyébként én is hasonló problémákkal küzdök de sikerült elfogadnom magam és már nem vagyok rosszul meg nem remegek társaságban. A lényeg hogy ne akarj betegség mögé bújni:)
2012. márc. 16. 07:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon sokféle pszichiátriai kórkép van. Igen ritka dolog lenne, ha egy beteg saját magán be tudná azonosítani akármelyiket is. Nem azt mondom, hogy nálad minden rendben van ( egyébként kinél van így?), de ne találgass. Fordulj a háziorvosodhoz, vagy az iskolaorvoshoz. Hidd el, ők komolyan veszik az ilyesmit. És van segítség!
2012. márc. 16. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!