Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Még a pszichológusnál sem...

Még a pszichológusnál sem tudok megnyílni teljesen. Miért?

Figyelt kérdés

Eddig kétszer voltam maszek pszichológusnál. Roppant kedves, szimpatikus és ami nekem a legfontosabb volt nő az illető. Gondoltam ha azonos nemű a doktor akkor egyszerűbb lesz beszélni de nem az. Első alkalommal nem volt vészes viszonylag sokat beszéltem magamhoz képest viszont a második alkalommal nem éreztem biztonságban magam és jött egy pánik roham.. Se köpni se nyelni nem tudtam se ki se be.. Szóval csak kérdezgetett dolgokat én meg ráztam a fejem.. Volt hogy hazudtam neki.. De miért ? Most szerdán kell

Mennem újra egy hónapja halogatom mert rém cikinek érzem a dolgot mivan ha rákérdez megint arra hogy mi volt velem a múltkor ?

Bízom benne nem arról van szó mégsem tudok megnyílni. Valaki más is volt így vagy csak én vagyok ilyen reménytelen eset ?

2012. aug. 7. 00:19
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Pedig muszáj őszintének lenned, másképp nem fog működni a terápia. El kell neki mondanod, hogy valamiért rossz érzés fogott el, mikor múltkor kérdezgetett, hazudtál is neki. Ő ezt a helyén fogja kezelni, az is lehet, hogy mást ajánl maga helyett. Pszichológusnál aztán az égvilágon semmi se ciki:)
2012. aug. 7. 00:33
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

"Még a pszichológusnál sem tudok megnyílni teljesen."

Azt írod nem tudsz. Szerintem meg nem MERSZ. És a kettő között nagy a különbség.

Elsőhöz annyit tennék hozzá hogy nem MUSZÁJ tenned semmit se. Teszel vagy nem teszel a gyógyulásért, rajtad áll. Vagy megnyílsz vagy nem, vagy őszinte leszel a pszichológussal vagy nem, ez a te döntésed de az ebből fakadó következményeket (sikeres vagy sikertelen terápia) te fogod érezni. Annyi biztos hogy a sikerhez szembe kell menned a félelmeiddel (= csak azért is megtenni amitől félsz).

Szóval én a helyedben legközelebb nagy levegőt vennék és elmondanám hogy miben nem voltam őszinte legutóbb és hogy miért. Hidd el nem harapja le a fejedet ha bevallod (sőt innentől lesz esély arra hogy értelme is legyen a terápiának).

2012. aug. 7. 00:49
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

nyugodtan elmondhatod neki azt is h hazudtál neki a múltkor mert furcsán érezted magad, megérti, azért pszichológus.

amúgy jó neked h foglalkozik magával a dolgoddal is. amikor én jártam pszichológushoz, akkor sokszor az volt h végig ő sztorizgatott :D

2012. aug. 7. 14:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :D végül csak megmondtam hogy hazudtam és megbeszéltük. :)
2012. aug. 9. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!