A kényszerbetegségnek vannak következtetményei?
A leggyakoribb kényszercselekedetek pl. a kézmosás, rendrakás, takarítás, különféle ellenőrzések, számolás, megérintés, szavak néma ismételgetése.
a kényszerbetegek bizonytalanok,illetve lehetnek ingerlékenyek,mivel rengeteg energiát vesz el belőlük.
A munka is nehezebb,mert többször elvégzik azt amit már megcsináltak,pl: seprés.előfordul,hogy a beteg többször is ellenőrzi a dolgokat,pl: be csukta e az ablakot...stb..
És érezhetnek ilyeneket, mintha valaki (az Ördög) folyamatosan üldözi rossz és gonosz gondolatokkal?
Van köze a skizofréniához?
Én sajnos kényszerbeteg vagyok. Régebben kiskoromban még kórházban is feküdtem már ezmiatt.
Nekem most jelenleg villanykapcsolási meg számolgatási kényszerem van, és nem tudom hogy ezt miért csinálom, de addig amig meg nem csinálom addig nagyon ideges és nyugtalan vagyok, ha pedig megcsinálom akkor lenyugszum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!