Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegeknél lehet valós...

Pánikbetegeknél lehet valós szívritmuszavar, mert nálam a vérnyomásmérő néha jelzi a szabálytalan szívverést?

Figyelt kérdés
szívritmuszavar,szabálytalan szívverés,vérnyomásmérő,ihb

2012. júl. 30. 22:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Talán :/ Nálam pl magas pulzusszám van+émelygés...Bár állítólag mindenkinél más és más,ahogy előjön :/
2012. júl. 31. 00:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Az hogy konrkétan a pánik betegség azt nem tudom, de lelki stressz súlyos tüneteket is okozhat, aminek egyik tünete lehet a pánik betegség, és a másik a szívritmus zavar is, de ezt inkább dokival konzultáld meg, van egy limit a félre ütésben ami még egészséges határérték.
2012. júl. 31. 10:11
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező!

Ilyen kérdésnél nem árt megírni a kort, nemet, egészségi állapotot ( nagyjából)

Mert ugye annak, amit leírtál, egy 89 éves haldokló, még nagyon is örülne.

A vérnyomást sem kell folyamatosan méregetni. A kórházakban, reggel, az ébredés utáni mérés a beteg aznapi vérnyomása, és nem a délelőtti műtétre váráskori. Az ihb -t nem tudom értelmeni.

2012. júl. 31. 23:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is pánik beteg vagyok és pont múlthéten voltam dokinál ugyanezért. Azt mondta a tartós stressz bizony okozhatja. Írt fel szívritmusszabályzot. Azóta minden értékem viszonylag normális és ez megnyugtat. Azóta enyhébbek a rohamaim. Keresd fel a házi orvosodat, max csinál ekg-t :)
2012. aug. 1. 02:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Kevdes 23:53! Az egészségügyi állapotom "nagyjából" pánikbetegség, mint ahogy azt írtam. IHB= szabálytalan szívverés. Én nem mérem meg reggel, csak akkor amikor úgy érzem, hogy valami nincs rendben. Egyébként a kérdést (mint ahogy azt is írtam), hasonló dolgokban szenvedőknek tettem fel, akik esetleg már átélték, mert ők tudják miről beszélek és esetleg tudnak tanácsot adni, vagy megnyugtatni. Szép napot! 26/L
2012. aug. 1. 11:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Felkerestem már én is a háziorvost, ő azt mondta ezek tipikus tünetei ennek a betegségnek. Valójában megnyugtat kicsit az, hogy tudom másnál is így van és tényleg normális.
2012. aug. 1. 11:44
 7/10 anonim válasza:

Igen de nem olyan vészes.... engem 1 hónapja vitt el a rohammentő, annyira ijesztő ES-eim voltam. Exrasystole vagy szívritmus zavar, ami előtte sose. Kivizsgáltak: 100% lelki oka van, én szedtem rá betaloc-ot, de attól nagyon bekábultam és nem szűnt meg. Holter is volt rajtam 2 szer, mivel nem organikus eredetű, így leszarom 500 mg és életmódváltás.

Nálam pl: terhelésre megszűnik azonnal.

Nagyon sok embernek van ilyen és magától is elmúlhat, ha megszűnik a kiváltó ok.

2012. aug. 15. 22:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Betalocot meddig szedted uccso? Ugyanis az ilyen gyogyszerek csupan a hozzaszokasig okoznak ilyesfajta mellekhatast. Ez maximum 2 het alatt elkell hogy muljon.
2012. nov. 11. 02:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Sajnos a szívritmus zavar, pontosabban a szív ingerületvezetési zavara (kihagy, aztán egy nagyot dobban) nagyon gyakori. Emögött a tünet mögött nincs szervi szívbetegség, de az össze-vissza kalimpálásnak megélt tünet az őrületbe tudja kergetni az embert. Nekem 8 éve van folyamatosan.A fene nagy orvostudomány semmit, de semmit nem tud vele kezdeni. Szerény becslések szerint minden harmadik embernek van ma már nem szervi betegségből adódó szívritmus zavara. Sokan úgy vélik, hogy a rohamos terjedésnek nem csak a stressz az oka. Vanak olyan vélekedések, hogy az EM sugárzás (elektromágneses háttérsugárzás) megzavarja a szív elektromos "vezérlését". Tehát aki nagyobb EM sugárzásnak van kitéve az lehet stresszes is meg ritmuszavaros is. Mi az EM sugárzás forrása? Ma már szinte minden: mobiltelefon, mobilátjátszó antennák,3G 4G,5G, és elsősorban a WI-FI.Vannak olyan tapasztalatok, hogy a wi-fi önmagában is képes megzavarni a szív frekvenciáját és zavart okoz a működésében. Persze ezek olyan információk amiket nem szívesen terjesztenek. Ugyanúgy ahogyan a mikrohullámú sütő esetében is nagy viták alakultak ki arról, hogy káros, vagy nem káros. Nos az EM sugárzásról is tart még a vita, de addig emberek milliói kapnak naponta frászt a szívritmus zavartól. Mellesleg a béta blokkolók nem igazán jók rá, csak elnyújtják a kihagyás időtartamát, de nem szüntetik meg az extra ütéseket kiváltó ingerületet.
2015. márc. 24. 12:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Most hogy vagy ?
2021. nov. 20. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!