Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért dübörög a szivem?

Miért dübörög a szivem?

Figyelt kérdés

Az EKG nem mutatott ki semmi rendellenességet, bár nem is vagyok vele megelégedve, mivel körülbelül egy perces műveletről van szó. Nekem nem egész nap fennálló szívdobogásom van, hanem csak néha néha. Pl. hajolgatás közben, nagy levegő vételkor, hirtelen mozdulatokra.

Mit csináljak? Ekg - t már csináltattam, és hiába lett jó az eredmény, még mindig érzem ezeket a szívdobogásokat.

2012. júl. 10. 09:19
 1/3 gelazso ***** válasza:

kávé miatt lehet, de az is elöfordulhat(nekem is volt) hogy túl sok idöt fordítasz arra, hogy magadat figyeled. fogadd el és ne törödj vele. különben ördögi körbe kerülsz és egyre fokozodik a dolog

próbálj relaxálni lazítani.

2012. júl. 10. 09:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Kávézni mondjuk szoktam egy csészével naponta... Ha leállnék a kávéról, még visszafordítható lenne a dolog?

Igen, sokat figyelek magamra, de erről már leszoktam. Amikor először voltak pánikszerű tüneteim, nagyon figyeltem magam, és a szívdobogásaimat, és ezektől a dübörgő szivdobogásoktól meg is ijedtem. De aztán tudatosítottam magamban, hogy nincs baj, ez csak a pánikroham egyik tünete. Azóta nem is foglalkozok vele, sőt, nem is nagyon volt azóta ilyesmi.

De mostanában (biztos a hőség miatt is) hirtelen mozdulatokra, meg amit leírtam is szokott lenni, és egyszerűen nem tudom nem észrevenni, mert hiába nem figyelem magam, akkor is megérzem, mert ez egy olyan érzés amit nem lehet nem észrevenni. Bár nem magyarázom, mert ahogy írtad, neked is volt, ezek szerint tudod miről beszélek:) Köszönöm a választ!

2012. júl. 10. 09:57
 3/3 anonim válasza:

Szia kérdező. Nekem dettó ilyen tüneteim vannak legalább két éve. Ugyanúgy hajolásnál,hirtelen mozdulatokkal jelentkezik erős dübörgő gyorsabb szívdobogás. Nekem egyszer egy éjjel kelés után jelentkezett igaz rosszul nem voltam de kórházba vittek.Pitvarfibrillaciom volt. Azok közül isJobbik

Is a jobbik fajta. Magától elmúlt. Amit érzel az halmozott extra. Ha ez hosszabb ideig fenáll akkor lesz belőle az ami nekem volt. Neked azóta van valamilyen fejlemény? Én próbálom az egészet neurológia felé vinni és tudatosítani magamban hogy ez ágyból indul ki és ott kell rendet tenni. Ablatiot javasoltak és valami bika szivgyogyszert. Egyikbe se mentem bele. Sajnos tünetmentes sem vagyok. Vannak jobb és rosszabb hetek.

2014. aug. 27. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!