A barátnőm pánikbeteg,160km-re él tőlem. Szeretném, ha egyszer ő is elutazna hozzám, nem csak én hozzá, de ő retteg az utazástól. Mit tegyek?
Erőltessem a dolgot, talán ha szembenéz a félelmével is elutazik, nem lesz probléma... vagy inkább ne erőltessem?
Középút: leutazok hozzá, és velem utazik fel hozzánk, ez jó megoldás szerintetek?
Köszi!
ha folyton kisérgeti vki a barátnődet,az nem megoldást ebben a helyzetben.csak az segít,ha a lány felül a vonatra egyedül,és nem gondol olyan dolgokra,amik kiválthatják a pánikrohamot.
(én is ebben a helyzetben voltam amúgy)nekem biztosnágot adott,ha volt velem gyógyszer.vagy a tudat,hogy ha bármi történik telefonon kérek segítséget.tudom milyen szörnyű betegség ez,de semmi nem segít anniyra,mint ha erőt vesz magán,és szembenéz a félelmeivel.
én mindig végigpörgettem az agyamban a lehetséges verziókat. PL:
-Roszul leszek,nem kapok levegöt(nem baj,beveszem a gyógyszert,az segít)
-mi lesz velem,ha nem tudok leszállni a vonatról?(nincs megállóhely,beragad az ajtó(van nálam telefon,felhívok vkit,aki megnyugtat,vagy vészfék mert rosszul vagyok,stb)
az is segítene a bnődnek,ha olyan emberhez ülne a vonaton(vagy buszon) aki szimpi neki,és beszélgetnek.segítene elterelni a figyelmét.
ja,és a legfontosabb:nekem természetgyógyász segített kigyógyulni a pánikbetegségböl és szorongásokból.javaslom ezt neki is!
remélem segítettem!
Szerintem kezdetnek tökéletes, ha együtt utaztok fel, akkor biztonságban is érzi magát viszonylag, meg utazik is, aztán ha azt jól bírja, megkérheted, hogy jöjjön fel egyedül. Fő a fokozatosság.
Phys!cs G33k & Ph03niX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!