Mennyire súlyos a depresszióm?
Figyelt kérdés
December óta járok pszichológushoz, és semmi változást nem érzek. Amióta elveszítettem a munkahelyem április végén, és az életem teljesen pokollá változott. Olyan munkát kell most vállalnom ami nehéz, gyakorlatot igényel és ha ott mondanak valamt, egyszerüen csak sokadszorra értem meg mert annyira nehéz a felfogásom. Egész napomat rettegéssel töltöm. Amit most érzek: bűntudat, a hang a fejembe, hogy nem vagy jó semmire, időnként vannak dühkitöréseim amit alig tudok kordában tartani. És egyre súlyosabb. Félelmet érzek a lakáshitel miatt. Segítsetek! Mi lessz velem az életben?2009. júl. 12. 19:31
1/4 A kérdező kommentje:
Ez miatt sok ember itél el. Kigúnyolnak, kiröhögnek, belémkötnek, kiabálnak velem és már szüleimmel és a testvéremmel is megromlott a kapcsolatom ez miatt. Próbálok viselkedni, felszabadultabb lenni, de nem megy.
2009. júl. 12. 19:37
2/4 anonim válasza:
Teljesen érthető az aggodalmad, és egyáltalán nem vagy vele egyedül a mai Magyarországon, szinte mindenki a munkahelye elvesztésétől fél és a kölcsön miatt aggódik. De kénytelen vagy túllépni rajta és minél kellemesebben élni az életedet: a munkát vállald el, nem vagy tehetségtelenebb, mint bárki más, ha más meg tudja csinálni, akkor te is. Ideiglenesen a dühkitörések ellen lehetne szedni recept nélkül kapható depressió elleni szert(Remotív). A pszichológusnak mondd el, hogy nem érzel változást, és hacsak nincs elfogadható érve, hogy miért folytasd vele, keress másikat. Igyekezz munka után valami szórakoztató kikapcsolódást (zenehallgatás, kocogás, virággondozás, háziállat, internetezés)találni.
3/4 A kérdező kommentje:
Sokszor érzem azt is, hogy rászolgáltam valami büntetésre és el vagyok tiltva a jótól. Az van amit nem akarok. Amit akarok mindig csak elutasításba ütközök. Jah, és hol alkalmazzák az eutanáziát mert az minden bajomat megoldaná.
2009. júl. 14. 18:37
4/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Jársz te rendesen ahhoz a pszichológushoz? Vagy inkább keressél egy pszichiátert, akár a helyi kórházban is. Eutanázia nincs, az életből nem el kell menekülni, hanem meg kell küzdeni vele. (Most hallottam például a hírekben az áthidaló kölcsönt állami garanciával, azt hiszem két évig csak a részlet töredékét kell fizetni, érdeklődj a bankban.) Nem is elsősorban önmagad miatt, hanem azok miatt, akik körülötted élnek, szeretnek és akikkel kölcsönösen felelősséggel tartoztok egymásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!