Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Én már soha nem leszek boldog?

Én már soha nem leszek boldog?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, és még soha nem éreztem boldogságot...nem tudom milyen boldognak lenni. Sajnos úgy érzem, hogy a helyzetem egyre rosszabb, mert valahogy nem érzem már jól magam. Az élet minden területén kudarcot vallottam, elment az erőm, az életkedvem.

Tudom, hogy a sikerekért, a boldogságért tenni kell, de én már nem tudok. Annyira akartam a jót, hogy tönkre mentem és belefáradtam. Nem tudom mit tegyek, hogy legyen egy kis életkedvem újra...hogy utána tovább tudjak küzdeni.

25/L

2012. júl. 12. 21:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Kufirc szokott lenni?
2012. júl. 12. 22:12
 2/11 anonim válasza:

Tégy jót másokkal önzetlenül! Tudom, furán hangzik, és most minden vallástól függetlenül mondom: ez gyógyír a léleknek, felüdülés! Csak egy-egy jó szó reggelente a szomszéd néninek, csak egy kis játék az unokahúgoddal, egyéb apróságok. Én egyszer kikészítettem egy dobozva pár ennivalót és meleg törölközőt, és odaadtam az utcánkban "lakó" hajléktalannak, úgy, hogy nem látta, tehát meglepetésként érte. Persze titkon figyeltem, mit szól hozzá: az az öröm az arcán, az a megkönnyebbülés, amikor úgy érezte, csoda történt vele! Nagyon jó érzés volt, és ez azóta is melegséggel tölt el a szívem :) Az életet az apró dolgok teszik széppé és élvezhetővé!

Amúgy van barátnőd? Ő lehet, lelkileg is helyre tudna rakni Téged. Vagy menj pszichológushoz, szerintem gyakori tünet a lehangoltság mostanában a felnőttek körében.

2012. júl. 12. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:
ne akard görcsösen, az a legrosszabb... érezni kell a boldogságot, hagyni, hogy átjárjon.
2012. júl. 12. 22:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Én sosem értettem meg minek akarnak az emberek ennyire boldogok lenni... Folyton ezt hallom, hogy "boldog akarok lenni", de a legtöbb ember nem is tudja értékelni a kis dolgokat. Menj ki, nézz csillagokat, csak simán vegyél egy mély levegőt és érezd át, hogy milyen jó akár ez az 1 levegővétel is! Legalábbis szerintem csak azon igazán boldogok akik így tudnak értékelni minden apró,hétköznapi dolgot. Aki meg nem, nos egy jó párkapcsolat, munka amit szeretsz csinálni, igazából több nem is kell, ennyi elég, hogy egy ember nagyon vidáman leélje az életét, ha meg nem tetszik valami akkor változtatni kell rajta, csak te tudsz, más nem fog...
2012. júl. 13. 00:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tudom, hogy az apró örömök is szebbé tehetik a napot vagy akár az életet. Ezen már túl vagyok...megpróbáltam örülni a szép időnek, a ragyogó napsütének, a csillaggoknak, vagy akár csak egy kellemes illatnak. De amikor az ember élete teljesen tönkre ment, (és ez nem túlzás), akkor már nem tud sajnos örülni, mert kiégett, kiüresedett minden.

De azét köszi a választ, megfogadom mindenképp!

2012. júl. 13. 10:04
 6/11 anonim ***** válasza:

van valami különösebb okod rá hogy még nem voltál sosem boldog? (pl: családi dolog, gyerekkori trauma stb)

Szakember segitségére gondoltál már? Valószinüleg depressziós lehetsz.

2012. júl. 13. 10:34
 7/11 A kérdező kommentje:

Igen sajnos depresziós vagyok.

Az utóbbi években nagyon rossz dolgok történtek velem és a családommal...ezeket nehéz feldolgozni, és megindult a lavina.

2012. júl. 13. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:
akkor ne félj segitséget kérni, mivel nem akarsz igy élni és nem is szabad, fiatal vagy elötted az élet. Rengeteg jó dolog vár rád ha engeded és ki tudod élvezni.
2012. júl. 13. 16:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ.
2012. júl. 13. 17:13
 10/11 anonim válasza:
Szerintem tedd azt amit én is fogok hamarosan,menj el ebből az országból.Én is fiatal vagyok,és sosem voltam még boldog,de szerintem például Svájcban,Olaszországban boldog lennék,én ezekben az orszáokban akarok családot is majd.
2012. júl. 27. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!