Én már soha nem leszek boldog?
25 éves vagyok, és még soha nem éreztem boldogságot...nem tudom milyen boldognak lenni. Sajnos úgy érzem, hogy a helyzetem egyre rosszabb, mert valahogy nem érzem már jól magam. Az élet minden területén kudarcot vallottam, elment az erőm, az életkedvem.
Tudom, hogy a sikerekért, a boldogságért tenni kell, de én már nem tudok. Annyira akartam a jót, hogy tönkre mentem és belefáradtam. Nem tudom mit tegyek, hogy legyen egy kis életkedvem újra...hogy utána tovább tudjak küzdeni.
25/L
Tégy jót másokkal önzetlenül! Tudom, furán hangzik, és most minden vallástól függetlenül mondom: ez gyógyír a léleknek, felüdülés! Csak egy-egy jó szó reggelente a szomszéd néninek, csak egy kis játék az unokahúgoddal, egyéb apróságok. Én egyszer kikészítettem egy dobozva pár ennivalót és meleg törölközőt, és odaadtam az utcánkban "lakó" hajléktalannak, úgy, hogy nem látta, tehát meglepetésként érte. Persze titkon figyeltem, mit szól hozzá: az az öröm az arcán, az a megkönnyebbülés, amikor úgy érezte, csoda történt vele! Nagyon jó érzés volt, és ez azóta is melegséggel tölt el a szívem :) Az életet az apró dolgok teszik széppé és élvezhetővé!
Amúgy van barátnőd? Ő lehet, lelkileg is helyre tudna rakni Téged. Vagy menj pszichológushoz, szerintem gyakori tünet a lehangoltság mostanában a felnőttek körében.
Köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy az apró örömök is szebbé tehetik a napot vagy akár az életet. Ezen már túl vagyok...megpróbáltam örülni a szép időnek, a ragyogó napsütének, a csillaggoknak, vagy akár csak egy kellemes illatnak. De amikor az ember élete teljesen tönkre ment, (és ez nem túlzás), akkor már nem tud sajnos örülni, mert kiégett, kiüresedett minden.
De azét köszi a választ, megfogadom mindenképp!
van valami különösebb okod rá hogy még nem voltál sosem boldog? (pl: családi dolog, gyerekkori trauma stb)
Szakember segitségére gondoltál már? Valószinüleg depressziós lehetsz.
Igen sajnos depresziós vagyok.
Az utóbbi években nagyon rossz dolgok történtek velem és a családommal...ezeket nehéz feldolgozni, és megindult a lavina.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!