Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak menthetetlen emberek?

Vannak menthetetlen emberek?

Figyelt kérdés
Mindenki válasza érdekel, de ha esetleg szakemberek is járnak erre, akkor az ő véleményük különösen!
2012. júl. 4. 17:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézz szét ezen az oldalon...

De hogy igazi választ adjak: igen, van több olyan mentális betegség, amivel a tudomány jelenleg nem tud érdemben mit kezdeni. Ez azonban akármikor megváltozhat. Amíg így van, addig viszont sajnos ezek a betegek menthetetlenek.

2012. júl. 4. 17:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Vannak, voltak és lesznek is.
2012. júl. 4. 18:28
 3/10 A kérdező kommentje:
ez annyira nem fair!
2012. júl. 4. 19:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan, hogy menthetetlen ember. Csak lusták segíteni neki és/vagy feladják a válasz megtalálása előtt (vagyis még mielőtt helyrehozták volna az embert). (Könnyű azzal letudni a dolgokat, hogy még nem találtuk meg a választ, meg az orvostudomány még nem jár ott stb.. )
2012. júl. 4. 21:59
 5/10 A kérdező kommentje:
Most így gondolkodtam a dolgon és arra jutottam, hogy végülis mindenki menthetetlen, mert mindenkinek vannak olyan korlátai, amit soha sem tud átlépni, aminél többet nem képes elérni.
2012. júl. 4. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
4., hogy segítenél egy teljesen katatón állapotba került emberen?
2012. júl. 4. 22:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

folyt.

Hogy segítenél olyan skizofrénen, aki abba a kis %-ba tartozik, aki nem reagál az eddig kifejlesztett gyógyszerek egyikére sem?

Hogy segítenél azon a demens betegen, akinek a kezelőorvosa felírta az elérhető legjobb gyógyszert és mégsem javul?

Hogy segítenél azon az érelmeszesedésen, amin lelkiismeretes gyógyszerfelírás sem tudott?

Hogy segítenél azon a cukorbetegen, akinek tönkrementek a kapillárisai az agyában?

Az orvostudománynak is van határa, ha folyamatosan terjeszkedik is, de vannak -tudással -még- nem gyógyítható betegségek.

2012. júl. 4. 22:24
 8/10 anonim ***** válasza:
(4-es vagyok) Elgondolkodtam és kijavítanám magamat ha lehet: igaz tényleg vannak menthetetlen emberek pl.: gyilkosok, agyhalottak stb.. De vannak olyan emberek is akikre ráaggatják hogy menthetetlen de közben csak küzdeni kéne érte és ott lenne a segítség/a válasz a problémára.
2012. júl. 5. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A sok másik válaszoló vagyok :)

A gyilkosokat én nem tenném feltétlenül a menthetetlen kategóriába - nagyon sok esetben a szocializációjuk sérült nagyon komolyan. Ennek a megjavítása persze nagyon munkaigényes, nem igazán foglalkozik vele senki (legfeljebb esetleg kísérleteznek), de személy szerint ebben látnék lehetőséget nagy javulásokat elérni a tudománynak (legalábbis több esetben sikerült fiatal "szörnyetegeket" rehabilitálni nagyon kemény munkával, és persze Amerikában).

Abban viszont teljesen igazad van, hogy a "menthetetlen" nem abszolút értelemben menthetetlen (ahogy fent sem), csak az emberiség éppen még tehetetlen. És persze, biztosan van olyan is van sajnos, hogy "nem éri meg" a társadalomnak az erőfeszítést. Bár hozzá kell tennem, hogy a pszichiátriai farmakumok fejlesztése nagyon támogatott.

2012. júl. 5. 19:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Még ott vannak azok is, akiknek lehetne segíteni, csak nem jutnak el a megfelelő helyre. Ez vajon az egyén vagy a társadalom hibája?
2012. júl. 5. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!