Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen betegség tünete lehet...

Milyen betegség tünete lehet az ellenséges viselkedés?

Figyelt kérdés
Gyakran tapasztalom hogy idős emberek ellenségessé válnak a közvetlen hozzátartozóikkal, vagy közeli ismerőseikkel szemben, pedig a család ugyanúgy viselkedik, mint korábban.Ami jó volt 20-30 évig, most nem felel meg számukra és ha tudnak, titokban ártanak az ellenségesnek vélt embernek.Feltételezem valamilyen mentális betegség lehet az oka.Milyen betegségekre jellemző a fenti viselkedés?
2012. jún. 30. 08:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az elégedetlenség okozza ezt a viselkedést, és ez nem feltétlenül - vagy legalábbis, nem rögtön - betegség. Legyen a fő kiváltó tényezője a magány, az unalom, a vagy a céltalanság.. mindegy. Nem lehet tudni kinek mi a személyes problémája, de nem hinném, hogy feltétlenül mentális kór okozza.

"pedig a család ugyanúgy viselkedik, mint korábban.Ami jó volt 20-30 évig, most nem felel meg számukra..."

Hogy él a konkrét illető? Egyedül? Vagy a férjével/feleségével, akit már a háta közepére kívánna? Szerintem egy idős embernek lóf*sz, ha a családja kéthetente meglátogatja, vagy rátelefonál. Egyértelmű, ha lelkileg megkeseredik, akkor mindenki ellenségesnek fog látszani, hiszen nem túl jó színben látja a világot.

Sajnos ez az állapot fiatallal is előfordulhat, de legalább neki ott a munka, több esélye van új kapcsolatok kialakítására. Idősebbek előbb fogják zsákutcában érezni magukat.

2012. jún. 30. 13:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, nem fejtettem ki eléggé.Olyan rokonaimra és ismerőseimre gondoltam, ahol legalább 2 generáció él együtt, vagy az illető a házastársával és.Nagyjából azz ellenséges viselkedés kezdetével majdnem egy időben kezdődtek az olyan problémák, hogy a zoknit a vitrinbe tette,a postaládából renszeresen kiszedte a leveleket és bedobálta a szomszédokhoz,több ember szeme jelenlétében kivitt valamit a házból és letagadta stb,és elkezdte gyűlölni a testvérét, házastársát, gyerekét.Mindenkiben talált valami elviselhetetlen hibát.

Ezek alapján gondoltam hogy talán valamilyen mentális betegség lehet.

2012. jún. 30. 16:09
 3/4 A kérdező kommentje:
jav: ember jelenlétében
2012. jún. 30. 16:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Öreg kori elbutulás, öreg kori agresszió.Vannak ilyen betegségek.Sajnos, vannak, akiknél így nyilvánul meg az agyi leépülés.
2012. júl. 1. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!