Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem akarok ember lenni. Mit...

Nem akarok ember lenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elsőre abszurd kérdésnek tűnik, és valójában az is. Miért is ne akarnék ember lenni? Fejlettebbek mint a Föld többi teremtménye, van öntudatuk, érzelmeik, művészetük, képesek alkotni... De a mindennapokban az emberi élet nem áll másból, mint ideiglenes célok utáni hajkurászásból, melyek teljesítése után újabb célokat tűzünk ki. A legfontosabb dolog az emberi életben -szerintem- az, hogy választ kapjunk kérdéseinkre. De az igazán lényeges kérdéseinkre sohasem kapunk választ. Az olyanokra, melyek túlmutatnak létezésünk pár évtizedén.

Én szabad akarok lenni. Szabad az emberi test korlátaitól, szabad a társadalom normáitól, szabad a rövid élet, a fizikai távolságok korlátaitól, szabad a saját maguk által fölénk rendelt "vezetők" által szabott korlátoktól, melyek csak saját céljukat szolgálják, és csak kisebb részben a közjót. Szeretnék választ kapni a kérdéseimre, szeretnék maradandó dolgokat alkotni, amelyek sokáig fennmaradnak. Szeretnék sok jót tenni az emberekkel, és -legfőképp- szeretnék sok mindent tudni, és sok mindent látni. De az emberek meghalnak és elporladnak, életművük feledésbe merül, senki nem ad nekik választ kérdéseikre, s esélyük sincs arra, hogy bármi fontos dolgot csináljanak. Nem is beszélve arról hogy rengeteg dolog van, amit nem nézhetek meg, mert más korban élek, vagy épp túl messze vagyok, és sosem lesz esélyem megtekinteni.

Én ennél többre vágyom, mivel eredendően kíváncsi természet vagyok.

Ezért nem akarok ember lenni. Az utóbbi időben eluralkodott rajtam ez az életérzés, s nem tudok mit tenni. Tudnék mit csinálni, sokat szórakozom, dolgozom, de egy belső hang mindig ott van, aki azt mondja, hogy "minden amit teszel, fölösleges".

Kérdezhetitek, hogy "jó-jó, de mi itt a kérdés?". Kérésem van. Cáfoljátok meg a gondolatmenetem, hívjátok fel a figyelmem olyasmire, ami fölött elsiklottam, hogy megnyugodjak.

(Félre ne értsetek, nem akarok öngyilkos lenni, csak éppen többre vágyom az emberi létnél. Más lenne a helyzet ha egy multimilliárdos lennék, aki sokkal több dolgot tehet meg, de nem az a helyzet. Túl sok a zárt kapu.)

2012. jún. 28. 00:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Ha meghalsz talán reinkarnálódsz egy cserebogárként
2015. aug. 14. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!