Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy gyógyítsam ki magam a...

Hogy gyógyítsam ki magam a gyerekes félelmekből? Hogy híják ezt a fajta félelmet?

Figyelt kérdés
Lassan 18 leszek, de nem tudok sötétben elaludni, este szaladnom kell a folyosón mert szinte érzem, hogy valami mindjárt elkapja a tarkóm, ha benyúlok a szobába, ahol sötét van és felkapcsolom a lámpát félek, hogy valami elkapja a kezem. Ha becsukom a szemem zuhanyzáskor ki kell nyitnom mert félek, hogy egysezrcsak megjelenik ott valami a fürdőszobában. Nem szívesen hagyom nyitvas az ajtót mert félek, hogy bejön valami a szobámba. Nem merek kinézni az ablakon mert féle, hogy visszanéz rám valami. Nem szertem berakni a lában az asztal alá mert félek, hogy elkapja valami. Ez a valami egy szörny, egy irreális figura. És a kísértetektől is félek. Pedig nem hiszek bennük.
2009. júl. 7. 23:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Ha vlakit érdekel, nekem is voltak ilyen jellegű gondjaim. Picit idősebb vagok, mint Ti, pont ezért tudlak benneteket bíztatni, hogy ne féljetek, el fog múlni. Még orvos sem kell hozzá!!! Valószínűleg ez is a korai felnőttkor vonzata. Észre sem fogátok venni, h már nem féltek. Szép lassan mással lesztek elfoglalva, más lesz fontos sz életetekben. 34/L
2009. júl. 8. 08:12
 12/25 A kérdező kommentje:
02:17 rágugliztam, nem inkább niktofóbiát akartál írni?:S
2009. júl. 8. 11:37
 13/25 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem azt akarta írni :) Bár én nem hinném, hogy a sötéttpl félek ilyenkor (amúgy 1. válaszoló vagyok), hanem inkább vmi természetfeletti v nemtom milyen dologtól. Egyébként velem egyszer megtörtént, hogy feküdtem éjszaka az ágyon (akkor éppen nem féltem, eszembe se volt) és valami beugrott az ágyamba a hátam mögé és lefogott, borzalmas volt, éreztem a "testét", a karját, az ágyat ahogy besüpped alatta... :S Nagyon durva volt, ez kb másfél két éve lehetett... De amúgy valószínű, hogy csak félálomban voltam vagy behallucináltam vagy ilyesmi, továbbra se akarok hinni szellemekben meg ilyenekben, dehát... :S Azóta csak mégjobban félek...
2009. júl. 8. 15:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Meg ha csak hallucináltam is, kitérdekel?? :S Ha még1x ilyet hallucinálnék, én nemtudom , mit csinálnék....... :S
2009. júl. 8. 15:30
 15/25 anonim ***** válasza:

Én a noctis vagyok, (nem tudom, pontosan hogyan írják) meg a bonctermes, nekem alvási paralízisem szokott néha lenni, egyszer meg hipnagóg hallucinációban (lehet ezt is elírom) azt éreztem, valaki a nevemet suttogja monotonan, elmentem pszichiáterhez azt mondta, ez nem gáz, mert félálomban szokott az ember ilyet. Egyszer meg azt éreztem ilyen félálomban, hogy valaki felém van hajolva. Kutyám meg nagyon megijesztett egyszer mikor avval ébresztett, hogy az arcomba mászott az arcával, ott örömködött.

Engem kisgyermek koromban éjszaka bántalmaztak, és apámnál rendszeresen bántottak, szerintem amiatt alakult ki nekem.

29 vagyok és lány.

csökkent a bajom a régihez képest, de néha nagyon előjön.

van pszichiátriai betegségem, ami ettől független bipoláris vagyok.

2009. júl. 8. 15:36
 16/25 anonim ***** válasza:

Én már 26 vagyok, de még mindig vannak néha ilyen félelmeim!

Nem kell ezzel menni sehova,csak mikor épp nem félsz,tárgyald ki magadban,hogy ez csak a te agyszüleményed,tanulj meg vele élni, tanuld meg,hogy nincsenek azok a nemlétező kitalált dolgok amiktől félsz!Majd szépen felnőtté válsz és jókat fogsz ezeken röhögni!Én pl. már sokkal kevesebb micsodától félek mint régen!

2009. júl. 13. 17:20
 17/25 anonim ***** válasza:
Én általában azt szoktam gondolni magamban, hogy ha eddig nem történt ilyen, akkor miért pont most történne?? Vagy próbálj meg visszazökkenni a valóságba vmi homoros dologgal, pl képzeld el, mi lenne ha télleg elrabolna egy szellem aztán akkor mi lenne?? Anyukád felhívná másnak osztályfőnököd h "sajnos Eszter ma nem tud iskolába menni, mert elrabolta egy szellem:(" :D Most komolyan... :D Mekkora hülyeség már!! Soha SENKIVEL nem történik ilyesmi, miért pont veled történne??
2009. júl. 13. 17:42
 18/25 anonim válasza:
13 vagyok ugyanezzel és nem szabadulok meg inkabb érdeklődöm a termeszetfeleti dolgokrol es boldoga tesz ez
2009. júl. 27. 18:39
 19/25 anonim válasza:
én csak a sötétben féltem szimplán addig amíg egy kiránduláson este telihold volt és kipattant a VERES MAIRA és azóta mar ugyanezek a tüneteim de mar kezd múlni azóta hogy a tesóm este jött haza akkor amikor mar mindenki aludt és mikor halottam hogy forog a kulcs az ajotoban megnyugodtam pedig nem tudtam ki jön majd be aztán kimagyaráztam magamnak hogy azért nem felek mert tudom hogy azon az ajtón soha senki más nem jön be és ezzel a mondattal nem féltem többé annyira.
2009. júl. 27. 18:46
 20/25 anonim válasza:
18:39,18:46,mind én vagyok csak valamiért külön sikerült bocs
2009. júl. 27. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!